Moos van de Heijden (l) Wouter Huberts (r)
Moos van de Heijden (l) Wouter Huberts (r) Foto: Wil Feijen

SBC toont ambitie met vernieuwde aanpak

Met in totaal 64 teams plus de mini's is voetbalvereniging SBC in deze regio met recht een grote en gezonde amateurclub te noemen. Daarnaast heeft de club een werkelijk prachtige accommodatie. Hoewel de sportieve successen niet slecht te noemen zijn, heeft SBC in 2018 haar opleiding en voetbaltechnisch beleid drastisch aangescherpt.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

In lijn met haar sportieve ambitie heeft het hoofdbestuur komende seizoen ervoor gekozen om Wouter Huberts (39) aan te stellen als hoofdtrainer voor SBC. Afgelopen 15 jaar heeft hij, als UEFA-B gediplomeerd trainer, het hoogste SBC-jeugdteam onder zijn hoede gehad.

Doorschuiven
"Niet weer een voorbijganger van buiten die een paar jaar aan de knoppen draait. Nee, bewust hebben we als Technische Commissie (TC) ervoor gekozen om Wouter, door te schuiven naar het eerste elftal. Hij kent de club van haver tot gort om het vlaggenschip onder zijn hoede nemen. We hebben dit vooral gedaan om continuïteit te waarborgen en om de clubvisie duidelijker uit te dragen. Wouter heeft zelf al vanaf zijn jongste jaren bij SBC gevoetbald en is op jonge leeftijd gestart als trainer binnen onze vereniging", aldus TC-voorzitter Moos van de Heijden die tevens zitting heeft in het hoofdbestuur.

Bekend persoon
In het dagelijks leven is hij universitair docent (assistent-professor) aan de universiteit van Maastricht en de TU in Eindhoven. "Omdat ik al wat jaartjes meeloop binnen de club zijn er voetbaltechnisch weinig verrassingen. Verder ken ik de kwaliteiten van de selectiespelers, de trainers en begeleiders van het eerste en tweede team. Samen met mij gaan nu Maurice van Kemenade (al jaren mijn gewaardeerde assistent) en Luc Ross (jeugdtrainer van de B1 & oud-selectiespeler) de overstap naar de seniorenselectie maken", aldus de kersverse hoofdtrainer.

Ambitie
"Onze doelstelling voor de lange termijn is dat we minimaal stabiel in de tweede klasse spelen met het eerste elftal. Daarnaast hebben we de ambitie om onze hoogste jeugdelftallen op minimaal hoofdklasse niveau te laten acteren."

App
Waar in het verleden de successen soms uit de lucht kwamen vallen en er van weekend tot weekend gedacht werd, staat er inmiddels een gedegen technische organisatie. "In samenspraak met het jeugdbestuur, stippelen we vereniging-breed een universele lijn uit qua trainingsopbouw, technisch/tactisch beleid en organisatie. Daarnaast heeft SBC recent geïnvesteerd in een app genaamd VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). Deze dient in de trainingspraktijk als een soort kapstok voor het uitgestippelde beleid. Hierin zitten de leerlijnen en planningen voor onder andere de opbouw, instructiefilmpjes geborgd.

Onmisbare schakels
Bovenstaande plannen kunnen op papier nog zo mooi klinken maar de praktische uitvoering en het succes ervan is vooral afhankelijk van de vele vrijwilligers op het 'schuttersveld'. Juist die onmisbare schakels maken het verschil op en langs het veld, in de kantine, kleed- of bestuurskamer en in de dug-out.

Nieuw seizoen
Vanaf zondag 22 september bent u daar weer van harte welkom. Om 14.30 uur start het eerste team de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hoogeloon. Daarnaast staat de poort elk weekend voor u open als de andere jeugd- en seniorenteams de ballen snoeihard in de touwen jagen.