De tien geboden

Wie heeft dáár nou nog nooit van gehoord? Het klinkt als iets van vroeger; als je nou maar netjes volgens de tien geboden leefde, kwam het allemaal wel goed met jou en met de wereld. Maar anno 2019? Kun je daar nog wel iets mee?

Kom en kijk met nieuwe ogen naar deze oude woorden en ontdek wat deze eigenlijk met jou te maken hebben. Ze kunnen dan springlevend en heel persoonlijk worden. In de kerk zijn er gesprekskringen, de zogenaamde maandagochtendgroepen waar dit jaar de tien geboden aan bod zullen komen.

Als inleiding hierover is er op 22 september een leerdienst. In deze kerkdienst zal Ds. Geurt Baerends eerst vertellen hoe de tien geboden zijn ontstaan en hoe er eeuwenlang mee geworsteld en gesteggeld is. Daarna tillen ze het thema naar hun eigen tijd en hun eigen leefsituatie.

Nieuwsgierig geworden? Zondag 22 september om 10.00 uur in de protestantse kerk aan de Zandstraat 26 in Son en Breugel. Meer informatie over de gesprekskringen (vijf bijeenkomsten per jaar) bij Jeannet Venekamp 0499-463602.