Afbeelding
Foto: Ingezonden

Nog enkele kaarten verkrijgbaar voor deze succesvolle voorstelling

Best of show van The Blue Stars

Cabaretgroep The Blue Stars speelt op 4 en 5 oktober in het Vestzaktheater de reprise van hun 'Best of show'. In maart speelde The Blue Stars voor het goede doel. Dat leverde ongeveer 4.500 euro op voor Wensambulance Brabant, een prachtig resultaat. Behalve de mooie opbrengst leverde het nog meer op; twee uitverkochte zalen met enthousiast publiek.

Redacteur: Emmy Grit

"De reacties waren overweldigend", vertelt Harrie Sijbers, één van de leden van The Blue Stars. "Bezoekers gaven na afloop van de shows mooie reacties, zoals: 'Nooit meer zo gelachen als na een voorstelling van Toon Hermans'. De pers schreef 'een daverend succes. Het publiek wisselde onophoudelijke lachbuien af met luide zang-memoires. Beide avonden ging het publiek helemaal los. Twee geweldige avonden'. Hier zijn wij best wel trots op."

Enkele kaartjes beschikbaar
Mede door deze en andere reacties heeft de groep besloten om nog twee avonden in het Vestzaktheater te spelen. Zaterdag 5 oktober is inmiddels bijna uitverkocht. Voor vrijdag 4 oktober zijn nog kaarten te krijgen. "The Blue stars brengt al jaren het soort cabaret voor de wat oudere doelgroep. Zo verwijst bijvoorbeeld onze naam en onze kleding naar vervlogen tijden; Cliff Richard en the Shadows of gewoon een kermisbandje uit het dorp dat daar op wil lijken." Denk bij The Blue Stars vooral niet aan een oubollig programma, maar juist aan een fris, vrolijk en eigentijds programma. "Veel 'weet-je-nog' momenten, muziek uit vroegere tijden gekoppeld aan komische teksten en gebeurtenissen. Maar ook contrasten tussen vroeger en nu, denk aan het huwelijk of de kerk. Deze onderwerpen worden op een humoristische manier behandeld, mild, nooit grof of beledigend."

Hilarische anekdotes
Harrie Sijbers en Rob Verschuren zorgen voor de hilarische anekdotes, humorvolle bespiegelingen en grappen, met een grote muzikale rol en clowneske scenes voor Benjo Plandsoen en Joost Egmond en prachtige zang door Erica van Dijck en Ellen Sijbers. Zij maken er samen een avond van om niet meer te vergeten.

Een bijzondere vraag
"Onlangs kregen we de vraag of wij als cabaretgroep 'The Blue Stars' iets zouden willen doen in het kader van de campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk'. Voordat we een antwoord kunnen geven op die vraag hebben we ons verdiept in de problematiek", vertelt Harrie enthousiast.

Tot leven wekken
Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat herinneringen aan vroeger door muziek en anekdotes getriggerd worden. De verborgen schatten van het geheugen komen weer aan de oppervlakte. In de documentaire 'Alive Inside' volgt Music & Memory, van oprichter Dan Cohen, op zijn reis om mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie 'tot leven te wekken' door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek.

Nieuw programma
The Blue Stars werkt aan een nieuw programma dat de titel 'Voor ik het vergeet' heeft. 'Voor ik het vergeet' wordt een programma voor iedereen, een familievoorstelling, niet alleen voor mensen met dementie, maar voor iedereen samen, dus ook voor mensen met dementie." The Blue Stars hoopt met dit programma bij te dragen aan de dementievriendelijke gemeenschap. Cabaret als onderdeel van een veelbelovende campagne: Klinkt als muziek in de oren toch? "We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen, maar eerst hebben we nog deze 'best of' show."

Wilt u deze avond ook meemaken, bestel dan uw kaartjes via www.vestzaktheaterson.nl of bij het Vestzaktheater in de Kerkstraat. De entree bedraagt € 15,00.

Twee vrijkaarten
DeMooiSonenBreugelKrant mag namens The Blue Stars twee vrijkaarten weggeven voor de voorstelling van vrijdag 4 oktober. Wil jij in aanmerking komen voor deze vrijkaarten, stuur dan een email naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl. De prijswinnaar staat 2 oktober in de krant vermeld.