Afbeelding
Foto: Mikel Buwalda

Schrijver Buwalda in Literair Café Dommeldal

Geldrop - Het Literair Café Dommeldal in de Kasteelhoeve in Geldrop opent woensdagavond 2 oktober het nieuwe literaire seizoen met een bezoek van schrijver Peter Buwalda. Het seizoen eindigt pas weer in april 2020 met Bregje Hofstede. In de tussentijd zijn Sonja Barend, Jaap Robben en Saskia DeCoster te gast, steeds weer op de zondagmiddag in de Kasteelhoeve in Geldrop.

Peter Buwalda
Peter Buwalda (1971) groeit op in Blerick. Na een mislukte studie Natuurkunde gaat hij in Utrecht Nederlands studeren. Daarna werkt hij vier jaar als redacteur voor de universiteitskrant in Enschede. "Een verlengde studententijd", noemt hij deze periode, waarin hij al schreef over bijvoorbeeld de studentenfeestjes die hij bezocht. Na het avontuur in Twente werkt Buwalda als journalist voor De Gids, Vrij Nederland en het Hollands Maandblad. Maar de literatuur trekt en hij gaat aan de slag bij verschillende uitgeverijen. In die tijd verslindt hij boeken en komt hij, voor het eerst, op het idee om zélf een roman te schrijven. "Dit kan ik beter", besluit hij en neemt ontslag bij zijn uitgever. Vier jaar lang werkt hij in volledige afzondering aan het boek waarmee hij in september 2010 debuteert: 'Bonita Avenue'. Een roman waarmee hij meteen doorbreekt bij het grote publiek, genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. Lange tijd voerde de roman de bestsellerlijsten aan. Er werden meer dan 350.000 exemplaren verkocht en het boek werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Vanaf 2013 schrijft Buwalda ook columns in de Volkskrant, terwijl hij tegelijkertijd werkt aan een nieuw meesterwerk. Het eerste deel van deze trilogie 'Otmars Zonen' verscheen op 5 maart 2019. Een gelaagd verhaal, geschreven in de bekende virtuoze stijl. Het boek leest als een trein.

Kaarten
Kaarten voor dit schrijversbezoek, dit keer niet op zondagmiddag maar op woensdagavond 2 oktober, 20.00uur, zijn online te koop bij Bibliotheek Dommeldal. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een jaarkaart, waarmee je vijf schrijversbezoeken krijgt voor de prijs van vier en waarmee je het Literair Café Dommeldal steunt.