Barokke paarden en Koudbloeden dressuurwedstrijd

Op manege Sonniushof werd 15 september een KNHS-dressuurwedstrijd gereden voor Barokke paarden en Koudbloedpaarden. Deze wedstrijd, georganiseerd door De Sonse Heide, werd eerder in het jaar afgelast vanwege het warme weer. Zondag 15 september een herkansing met prachtig weer en diverse leuke combinaties.

De dag werd gestart met de hoogste klasse, Z1 en Z2. Hierin ging de overwinning in beide proeven naar Sabine van Amerongen uit Vugt met Samoerai. In de klasse M1/M2 was Karlijn Wientjes met Dirk in de eerste proef de beste deelnemer. Claudia Raijmakers – Van Dijk volgde op een tweede plaats met Geeske. In de tweede proef was de voor De Sonse Heide rijdende Danny Braat met Doeke van de Meikade de sterkste combinatie. Claudia Raijmakers – Van Dijk volgde ook hier op de tweede plaats.

In de klasse L1/L2 waren Linda Hilten en Guess What goed op dreef. De eerste proef wisten zij te winnen, in de tweede proef werd Linda tweede. Danielle Mater won deze rubriek met Alexia van 't Jentink. Yvonne Koopman was tweemaal de winnaar van de klasse B met haar Rika.

In de rubriek BB, een rubriek voor ruiters zonder KNHS startpas om het wedstrijdrijden te ontdekken, was Juliette Kempen met Cheyenna de beste combinatie. Met een eerste plaats in de eerste proef en een tweede plaats in de tweede proef lieten zij zien klaar te zijn voor de officiële wedstrijden. Lisa spit won de tweede proef met Rosa. Voor De Sonse Heide kwam Roni de Leijer in deze rubriek aan de start met Ailbe. Tijdens hun eerste wedstrijd werden zij tweemaal derde.