Tafeltennissers starten boven verwachting

Zo rond half september is de najaarscompetitie voor de Sonse tafeltennissers weer begonnen en dus konden de batjes weer 'uit het vet' gehaald worden. Speelde TTV Son vorig seizoen nog met één team in de NTTB-competitie, dit najaar zijn er gelukkig weer twee teams actief aan het front.

Team 1 was vorig seizoen knap gepromoveerd naar de derde klasse maar zou, zo werd toch een beetje gevreesd, er misschien wel weer net zo vlot uitvliegen als er geen tussentijdse versterking kwam. Die kwam er dus niet, maar een uitstekende start evengoed wel: Eric van den Hurk, John de Jong en Herman Simons wisten gezamenlijk na drie wedstrijddagen reeds zestien partijen te winnen, dus meer dan de helft! Ook al moeten wellicht de twee zwaarste tegenstanders nog komen, dit begin is maar vast binnen en een prima opsteker. Lukt het de heren om deze goede vorm vast te houden, dan kan nu al gesteld worden dat het degradatiespook nog tot zeker 2020 buiten de muren van Son zal blijven.

Dat laatste is helaas nog allesbehalve een zekerheidje waar het team 2 betreft. Dit bestaat uit de routiniers Joop Bakker, Denny van de Heijden, Tony Kramer en Toon van Lieshout en speelt dit seizoen in de vijfde klasse. Waarschijnlijk zat hier de eerste twee wedstrijden nog wat strandzand in de machine (of ogen) want men trok nogal schurend en piepend uit de startblokken. Een dik 8-2 verlies en een gelijkspel maakt dat team 2 voorlopig met hun zeven punten op plekje laatst staat. Desondanks is er alle reden en vertrouwen te geloven dat dit ongerief slechts van tijdelijke aard is. De mannen moeten zich met hun ervaring eigenlijk moeiteloos in de vijfde klasse kunnen meten. Bovendien is de afstand tot de drie clubs direct boven hen maar één en twee punten nog.

TTV Son speelt iedere maandag avond van 20.00 tot 22.30 uur in de tennishal 1 van HTC. Iedereen ouder dan 16 jaar is welkom om eens een balletje mee te slaan.