Opnieuw

Het is stil in politiek Son en Breugel. Dat kan ook niet anders als grote projecten worden stilgezet en opnieuw worden gestart. Maar is het dan rustig? Nee, want de stilte bedriegt. Wij willen graag onze ideeën over de belangrijkste ontwikkelingen met u delen.

Scholen in Breugel: dat ouders van De Krommen Hoek beide scholen op de locatie Krommen Hoek willen hebben, is voor ons geen reden om daarmee in te stemmen. Ouders zijn geen schoolbestuur, zijn geen bestuursorganisatie en bepalen niet of er moet worden gefuseerd. Wij zijn altijd voorstander geweest om de locatie Regenboog aan te houden voor een nieuwe school. De nieuw voorgestelde locatie de Molenwiek ligt zo'n beetje in het midden tussen beide andere scholen en lijkt een aardig compromis, maar is voor ons geen serieuze optie. De locatie op, of bij De Regenboog dus. In samenhang met Breugel Bruist.

Het kerkgebouw
Wij hebben ons meer dan 20 jaar ingezet voor een nieuw dorpshuis, en vonden dat het lot van het kerkgebouw moest worden overgelaten aan de parochie. Toen de parochie over wilde gaan tot sloop van het gebouw, besloot de huidige coalitie om het te kopen. Nou ja, eigenlijk om het over te nemen, want het aankoopbedrag komt overeen met de gangbare m2 grondprijs in ons dorp. En nu? Maar liefst 5 architecten komen met ontwerpen voor een dorpshuis in het kerkgebouw. Wij zien herbestemming van het kerkgebouw niet zitten, o.a. omdat we het niet vinden passen in het centrum, omdat het niet duurzaam te krijgen is en omdat de exploitatie te veel gaat kosten. We hebben een alternatief: sloop het kerkgebouw, kijk naar de mogelijkheden van het St. Corneliushuis, en richt je op een nieuwe inrichting van het Kerkplein door gebruik te maken van de nieuwe ruimte en mogelijkheden.

Wordt vervolgd
Marco Pulles,
namens de fractie Son en Breugel