Zen meditatie nieuw in De Boerderij

Cees Swinkels is de nieuwe Zen meditatie docent in De Boerderij in Breugel. Hij is boeddhist en Zen monnik.

Wat houdt Zen meditatie in? Met Zen meditatie train je jezelf in het aandachtig aanwezig zijn. Het is een eeuwenoude en uiterst effectieve oefenmethode. Je bent helemaal in het hier en nu, met je volle aandacht. En dat voelt goed. Het geeft ruimte en rust. Maar makkelijk is dat zeker niet altijd. Hoe vaak verdwaal je niet in je gedachten, zorgen of angsten.

In zijn lessen geeft Cees een westerse vorm van Zen. Hij gebruikt weinig rituelen en combineer het met Nederlandse nuchterheid, openheid en humor. Hij creƫert een intieme en persoonlijke sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. Tijdens de Zen avonden staat het mediteren centraal, daarnaast wordt er tijdens elke sessie een thema besproken waar ze dan samen over praten, er is ruimte voor discussie en vragen stellen. Thema's zijn onder andere: Zen in het dagelijkse leven, stress, loslaten, dagelijkse oefeningen, compassie.

Interesse gewekt? Elke donderdagavond geeft Cees Swinkels Zen meditatie. Voor meer informatie neem contact op met Cees Swinkels: 06-42861296 of info@zensonenbreugel.nl.