Inloopuur gemeente succesvol van start

Het eerste inloopuur van de gemeente Son en Breugel mag volgens Maarten Pieters best succesvol worden genoemd. Maarten is als politiek bestuursadviseur betrokken bij de Raadswerkgroep bestuursstijl die het inloopuur organiseert.

Redacteur: Adrie Neervoort

Het inloopuur vond maandag 7 oktober voor de eerste keer plaats. In de toekomst wordt het inloopuur voorafgaand aan een commissievergadering gehouden in een cyclus van zes weken en duurt, zoals de naam al aangeeft, een uur. Maandag 7 oktober had een zevental inwoners van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele raadsleden van de gemeente Son en Breugel te spreken. Hierdoor vonden zij gehoor voor hun probleem of vraag.

Onder de aandacht
Zo was mevrouw Agnes Cornelissen uit de Gentiaan samen met haar man naar het inloopuur gekomen om een specifieke vraag te stellen. Een vraag die zij eerder ook via de mail al aan de gemeente had gesteld. "Ik las in DeMooiSonenBreugelKrant over het inloopuur en dacht dit is misschien wel de manier om de vraag wat urgenter en persoonlijk bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen", vertelt Agnes.

Laagdrempeliger
Agnes bezoekt nooit een spreekuur van een wethouder en spreekt ook niet in tijdens een commissie- of raadsvergadering. "Voor ons gevoel was dit laagdrempeliger." Ze heeft een zeer positief gevoel aan het gesprek over gehouden. "Er werd geluisterd en er werden notities gemaakt. Tevens werd een afspraak gemaakt dat we binnen een bepaalde tijd een reactie zullen krijgen."

Reactie geven
Ook Astrid Konings uit Breugel was naar de inloopavond gekomen. "Eerst dacht ik nog wat maakt mijn vraag of mening nu uit. Ik ben blij dat ik gebruik heb gemaakt van de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek met enkele raadsleden mijn verhaal te doen." Astrid wilde graag reageren op een uitspraak die in deze krant stond over de scholen in Breugel. Astrid kreeg de indruk dat er een verkeerd beeld zou kunnen ontstaan bij de lokale politiek. Daarom is ze nu hier, haar mening heeft ze inmiddels kunnen geven. "Ik ben eigenlijk helemaal niet zo met politiek bezig, maar vind het wel belangrijk dat ik mijn eigen mening over een onderwerp kan geven. Dit inloopuur heeft mij ertoe aangezet om mijn mening te laten horen."

Goed gevoel
Zowel Agnes als Astrid hebben een goed gevoel overgehouden aan het gesprek. Zij hebben zeker het gevoel dat het gewaardeerd werd dat zij er waren. Een directe oplossing hebben ze niet gekregen, maar wel het idee dat het verhaal op de juiste plaats is terechtgekomen.

Het volgende inloopuur is over zes weken.

De Raadswerkgroep staat open voor uw ideeën. U kunt deze doorgeven aan burgemeester Hans Gaillard (email: h.gaillard@sonenbreugel.nl) en/of raadsgriffier Frans den Hengst (email: f.denhengst@sonenbreugel.nl of griffie@sonenbreugel.nl).