V.l.n.r.: Luuk en Nienke Franse, Fieke Wouters en Sietske Teitsma
V.l.n.r.: Luuk en Nienke Franse, Fieke Wouters en Sietske Teitsma Foto: Ingezonden

Mooie prestaties tijdens zwemwedstrijden

Vier van de jongste zwemmers van DBD hebben zondag20 oktober deelgenomen aan de Dommeltrofee in Boxtel, een sprintwedstrijd. Luuk Franse zwom bij de jongens 10-11 jaar 50 meter vlinderslag, schoolslag en vrije slag. Op alle drie zijn afstanden werd hij vierde. Op de schoolslag en de vlinderslag behaalde hij een persoonlijk record.

Zijn zus Nienke zwom bij de meisjes 14-15 jaar. Zij zwom de 50 meter schoolslag (derde plaats) en de 50 meter vrije slag (vierde plaats). Op beide afstanden wist zij haar tijden te verbeteren. Fieke Wouters en Sietske Teitsma zwommen bij de meisjes 9-10 jaar en zwommen de 50 meter schoolslag, vrije slag en rugslag. Helaas konden zij niet in de top vijf eindigen, maar behaalden zij wel mooie tijden. Fieke haalde maar liefst tien seconde van haar beste tijd op de 50 meter vrije slag af. Sietske wist op twee afstanden onder de voor haarzelf gestelde doelen te zwemmen wat haar mooie persoonlijke records opleverde.

In Oosterhout werd op hetzelfde tijdstip een limietwedstrijd gehouden. Bobby en Wout van Dijk en Nynke Luijten zwommen daar diverse afstanden. De zwemmers konden hier kiezen op welke afstanden zij wilden meedoen met als doel een limiet te behalen voor de Brabantse of Nederlandse kampioenschappen.

Nynke Luijten en Wout van Dijk kozen voor de 400 meter vrije slag. Daarnaast zwom Nynke nog een 50 meter schoolslag. Nynke behaalde op beide afstanden een persoonlijk record. Bobby van Dijk zwom de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Op beide afstanden was hij het snelst van alle heren tussen de 11 jaar en 99 jaar.