V.l.n.r. Arrold van den Hurk, Hans Merks, Willem van ’t Geloof, Jasper van Zuuren en Joost van Vonderen
V.l.n.r. Arrold van den Hurk, Hans Merks, Willem van ’t Geloof, Jasper van Zuuren en Joost van Vonderen Foto: Wil Feijen

Veilinghamer slaat af voor de jeugd

Tijdens de Goederen- en Dienstenveiling op zaterdag 13 april werden veel kavels aangeboden die door de lokale middenstand en ondernemers belangeloos werden aangeboden. De ludieke wijze waarop de aangeboden goederen en diensten tijdens de veiling van eigenaar wisselden, zorgden voor een mooie netto-opbrengst. Net als afgelopen jaar wordt de netto-opbrengst verdeeld onder JC Oase, CV De Krutjesrapers en voetbalvereniging SBC.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

De totale netto-opbrengst van de Goederen- en Dienstenveiling was hoger dan afgelopen jaar. De cheques vertegenwoordigden toen een waarde van 5500 euro. Dit jaar ontvingen de drie goede doelen een cheque ter waarde van 7350 euro. Met dit geld kunnen de drie verenigingen jaarlijks doelen realiseren die normaal gesproken onhaalbaar blijven

Jeugd plukt de vruchten
Zoals gezegd wordt de opbrengst besteed aan goede initiatieven waarbij in alle gevallen de jeugd uit Son en Breugel de vruchten plukt. De opbrengst wordt verdeeld onder de drie genoemde verenigingen die zich inzetten voor die jongste generatie. Jaarlijks wordt er gezocht naar een vierde lokale organisatie die een bedrag in ontvangst mag nemen ten bate van kinderactiviteiten of faciliteiten.

Overhandiging cheques
Donderdag 17 oktober schoven namens de stichting Goederen en dienstenveiling de bestuursleden Arrold van den Hurk en Joost van Vonderen aan bij de bestuurstafel op Schuttersheide in de Gentiaan. De aanleiding was de symbolische overhandiging van een vette cheque van 7.350 euro aan de drie jeugdverenigingen. Ook waren present de voorzitter Hans Merks namens de Oase, Jasper van Zuuren als voorzitter van CV de Krutjesrapers en namens SBC mocht voorzitter Willem van 't Geloof de voetballende jeugd blij maken.

Headsetinstallatie
Jongerencentrum De Oase heeft de opbrengst van de vorige editie besteed aan een headsetinstallatie voor hun toneelvereniging. Hun aanwas, in de leeftijd van acht tot vijftien jaar, groeit gestaag en dit jaar willen ze daarom betreffende set verder uitbreiden. Daarnaast gaan zij het bedrag besteden aan hun jaarlijkse Weerbaarheidstraining, die door professionals wordt verzorgd voor de eerstejaars middelbare schooljeugd.

Activiteiten en faciliteiten
SBC heeft een palet aan activiteiten en faciliteiten die gerealiseerd worden met de opbrengst. Daaronder valt het startkamp met circa zestig kinderen, plus goals en diverse spelmaterialen, het C/D-zaalvoetbaltoernooi in de winter, het Husseltoernooi inclusief feestje en het Topschutterstoernooi. Op lange termijn wordt ook nog gesproken over een speeltoestel en/of een pannaveldje.

Lastig vraagstuk
De Krutjesrapers op hun beurt stellen alles in het werk om met de opbrengst de jeugd tijdens carnaval in deze gemeente te houden. Niet naar Stratumseind of Nuenen, maar juist lokaal de faciliteiten bieden zodat alle leeftijden zich hier kunnen vermaken. Met succes, want de aanwas vanuit onderen groeit bij de optocht (onder andere via startgeld voor de jeugd en lagere scholen). Daarnaast staat er ieder jaar een aparte jeugdtent voor de leeftijd van twaalf tot dertien jaar. Met name de leeftijd daarboven, tot achttien jaar, iets leuks bieden, blijkt een lastig vraagstuk waarbij vindingrijkheid en financiële middelen zeer welkom zijn.

Editie 2020
Komend jaar wordt de Goederen- en Dienstenveiling op zaterdag 18 april gehouden en wordt er wederom geld ingezameld voor het goede doel. Noteer deze datum alvast in je agenda om er zeker van te zijn dat je aanwezig bent bij het bieden op het grote aanbod van de kavels.

De aanwezigen bieden graag op de aangeboden kavels (archieffoto)