Veel belangstelling voor het openingsprogramma met de dichters van DichtBij en de percussionist. Uiterst links aan tafel Marianne Jonker en Thea Blok
Veel belangstelling voor het openingsprogramma met de dichters van DichtBij en de percussionist. Uiterst links aan tafel Marianne Jonker en Thea Blok Foto: Ingezonden

Expositie Marianne Jonker en Thea Blok

Ditmaal een expositie van Marianne E.W. Jonker en Thea Blok die elkaar kennen via 'Ars Longa' Son. Het samenvoegen van hun hun werk leidde tot een bijzondere compositie die te bezichtigen is van 27 oktober tot 17 januari op de zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur op de locatie Europalaan 2a in Son en Breugel.

Marianne E.W. Jonker schildert met passie en kan daar volledig in verdwijnen om het beeld wat in haar ontstaat tot leven te brengen. Marianne deed communicatie- en managementtrainingen onder andere in bedrijven. Een instabiele gezondheid bracht na haar vijftigste veel verandering in haar leven. Weer hersteld begon zij met schilderen, voor zichzelf maar ook met haar cliënten. Zij begeleidde onder andere autistische kinderen in een creatief proces volgens de methode van haar schildermentor Michiel D'Hondt. Zes jaar volgde Marianne zijn lessen en zomercursussen in Griekenland. Deze mentor gaf geen 'leiding' maar 'begeleidde' zodat haar unieke stijl zich ontwikkelde mede door schildergroepen en workshops te volgen onder andere in Duitsland. Het schilderen werd haar tweede beroep en zij exposeerde op veel plaatsen en kunstmanifestaties. Marianne woont in Eindhoven en werkt in het Beeldhouwatelier in Heeze waar zij vooral haar grote doeken vormgeeft. Haar werk is semi-abstract, kleurrijk, sferisch en spreekt van verdieping. Voor haar kunst of kunstzinnige begeleiding contact: marianneewjonker@gmail.com of telefonisch: 040-2454757.

Thea Blok werkt met enorme bevlogenheid met een dynamische expressie van beweging, spanning, ritmiek, structuur en emotie. Zij werkt met klei, bewerkt met oxides, beeldhouwt in steen en schildert met gemengde technieken en maakt assemblages van ijzer en staal. Haar werk vertelt verhalen over innerlijke bewogenheid en wereldwijd verbonden zijn. De kleuren zijn intens en lijken aan de natuur ontsproten. Zij maakt ook grote tuinbeelden in natuursteen. Thea werd geboren in Den Haag en volgde daar de Vrije Academie. Ook na haar verhuizing naar Brabant bleef zij zich ontwikkelen in haar veelzijdige kunst zoals op de Vrije Academie in Helmond, Academie Neerpelt en de Academie voor Industriële Vormgeving. Thea woont en werkt in Beek en Donk waar zij in haar eigen Atelier NU workshops en cursussen geeft, geassisteerd door dochter Wendy. Zij exposeert regelmatig in Nederland en ook was zij een aantal keren met haar werk op de kunstpleinen van Son te vinden. Op de Kleine Heide zullen voornamelijk haar beelden te zien zijn. Wie meer van haar werk wil zien of geïnteresseerd is in de workshops kan op afspraak haar galerie/atelier bezoeken. Informatie via 06-41924022. E- theablok@kpnplanet.nl of www.theablok.nl.