Afbeelding
Foto: Ingezonden

Benefietdiner voor vluchtelingenkamp Kara Tepe

Het benefietdiner dat zondag 27 oktober gehouden is, is een groot succes geworden. Het benefietdiner was georganiseerd door de Protestantse Gemeente Son en Breugel/Sint Oedenrode en Kara Tepe team 213. De opbrengst is voor het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos, waar het team 213 een week als vrijwilliger naar toe gaat. Alle 68 stoelen waren verkocht en er stonden nog twintig mensen op de wachtlijst.

Het diner werd belangeloos verzorgd door Zubaida Razouk, die in Son en Breugel haar eigen cateringbedrijf 'Zubaida Catering Co' is begonnen. De heren Mansour (zang) en Bgo (gitaar) en mevrouw Mahboobeh (trommel) zorgden voor de muzikale omlijsting. Nadat Thea Prummel de gasten welkom had geheten, eindigde zij met een gedicht uit de bundel 'Asielzoekers vertellen'.

Martin van de Bunt, teamlid van Kara Tepe team 213 en coördinator Stichting Vluchtelingenwerk Son en Breugel, vertelde de aanwezigen over de missie van de groep van acht die op 9 november voor een week naar Lesbos gaan. Zij zullen de situatie daar niet kunnen veranderen, maar hopen wel het verschil te kunnen gaan maken. Wat het team in Kara Tepe gaat doen, werd beeldend uit de doeken gedaan door Marga Vermeulen. Zij is al drie keer als vrijwilligster op Lesbos geweest en zij vertelde haar eigen ervaringen.

Naast eten, luisteren naar muziek en het krijgen van informatie, konden de gasten ook nog schilderijen kopen. De doeken waren beschikbaar gesteld door Mieke Veldman-Boelens en Anne Marie Thomaes. De avond eindigde zoals deze begonnen was: een afsluiting door Thea Prummel. Zij vertelde dat het diner twaalfduizend euro had opgebracht. Daarnaast had het Diaconaat van de kerk besloten om ook nog eens vijfhonderd euro te doneren. Een geweldige avond met een geweldige opbrengst!

Wilt u meer informatie over Kara Tepe team 213? Kijk dan eens op www.karatepe-team213.nl en facebook.