Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Halloween Son

Ruim honderd kinderen waren woensdag 30 oktober naar het Vestzaktheater gekomen voor de eerste editie van Halloween Son. Denk je aan Halloween, dan denk je aan verkleedpartijen, pompoenen, marshmallows en 'trick and treat'. Veel kinderen kwamen verkleed als tovenaar, als Dracula, als zuster met het nodige 'bloed' op het kostuum, als een fee of als een prinses. Sommige kinderen hadden zelfs een 'zwaard door hun hoofd'.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Enkele moeders van basisschool De Harlekijn hadden de handen ineengeslagen en organiseerden deze middag voor de jeugd. Eén van de initiatiefneemsters is Vera van den Boogaard. "We merkten dat in verschillende straten kinderen de straat opgingen voor Halloween, maar er was niets centraals geregeld. We hebben alle basisscholen in Son en Breugel aangeschreven en hebben een mooi programma voor de jeugd gemaakt. In totaal waren er meer dan tweehonderd personen, behalve kinderen bleven er ook veel ouders", aldus Vera.

Knutselen
In het begin van de middag waren de kinderen druk bezig met het kleuren en knutselen van een lampion. Buiten stonden enkele vuurkorven klaar voor de marshmallows. Voor de liefhebbers waren er poffertjes. Met het invallen van de schemer gingen de kinderen onder begeleiding van ouders in groepen twee verschillende routes lopen. Eén route ging richting De Vloed, de andere richting De Breeakker.

Trick and treat
"Er zijn inwoners die zich spontaan hebben aangemeld en anderen hebben we gevraagd. De inwoners reageerden erg enthousiast. Om herkenbaar te zijn voor de kinderen hebben de inwoners een poster ontvangen die zij hebben opgehangen. De kinderen wisten dan waar ze mochten aanbellen voor de 'trick and treat'."

Mooiste outfit
Uit alle aanmeldingen zou de organisatie een winnaar trekken met de mooiste outfit. Het ene kind had veel moeite gedaan om zelf iets te maken, een ander kind had nog iets in de verkleedkist liggen en er zijn zelfs kinderen die speciaal voor dit Halloweenfeest naar de winkel zijn gegaan en een outfit hebben gekocht. Vera: "Iedereen heeft op zijn beurt zijn best gedaan om er zo mooi mogelijk uit te zien. Daarom hebben we besloten dat alle kinderen meedingen naar de prijs. Uit alle deelnemers is Thorsten Bongers getrokken. Door de drukte tijdens de Halloweenmiddag is het er niet van gekomen om de prijs uit te reiken. Thorsten heeft de prijs inmiddels in ontvangst genomen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding