Afbeelding
Foto: Wil Feijen

'Vele handen maken licht werk' was tijdens de Natuurwerkdag bij het Oud Meer zeker van toepassing. Staatsbosbeheer, IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella waren met jong en oud zaterdag 2 november hard aan het werk.

Met zaag, schop, regenjas en regenlaarzen trokken de deelnemers richting het gedeelte van de heide waar veel bomen gerooid moesten worden. Zonder onderhoud aan een gebied als het Oud Meer groeit de open ruimte langzaam maar zeker dicht. Daarom hebben de harde werkers in dit mooie stukje natuur hun handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben boompjes eruit getrokken of afgezaagd en naar een verzamelplek versleept. Door het weghalen van de bomen komt er meer ruimte zodat de heide beter kan groeien en daarmee het leefgebied van planten en dieren die afhankelijk zijn van veel zonlicht. Tevens profiteren vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën hiervan.

De bomen die gerooid werden, werden door de leden van Scouting Dutmella meteen gebruikt voor andere activiteiten. Zij toverden de boomstammen om in kleurrijke kabouters.

Kijk voor meer foto's op: www.mooisonenbreugel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding