Geldrops Mannenkoor tijdens een repetitie
Geldrops Mannenkoor tijdens een repetitie Foto: Ingezonden

Geldrops Mannenkoor treedt op in Vestzaktheater

Het Geldrops Mannenkoor bestaat dit jaar 45 jaar. Ter afsluiting van dit jubileumjaar geeft het koor een Italiaans concert. Het koor wordt begeleid door een strijkersgroep en een blazersgroep. Na de pauze wordt de begeleiding uitgebreid met een viertal mandolines en een accordeon.

Uiteraard zal ook de eigen pianiste, Juliette Vermaes het koor in een aantal nummers begeleiden. Soliste is de sopraan Andrea Frèrejean. Het geheel staat onder leiding van de dirigent van het Geldrops Mannenkoor Antoine Kop. Het concert vindt plaats op zondag 24 november om 13.30 uur in Het Vestzaktheater, Kerkstraat 2 te Son en Breugel. De entree bedraagt in de voorverkoop 8 euro en aan de zaal 10 euro. De toegangsprijs is inclusief éénmaal koffie of thee.

Het Italiaans concert bestaat qua sfeer uit twee heel verschillende delen. Voor de pauze zijn koor, strijkers- en blazersgroep, pianiste en soliste te beluisteren in klassiek Italiaanse koren. Op het programma staan onder meer werken van Antonio Vivaldi: Gloria in Excelsis Deo en het Dubbel Vioolconcert. Er zullen ook een drietal werken van Guiseppe Verdi klinken: uit Nabucco het Slavenkoor, Ducas Duca uit Rigoletto en samen met Andrea Frèrejean La Vergine degli Angeli uit La Forza del Destino, Het programma voor de pauze wordt besloten met het bekende Nessun Dorma in een bewerking voor mannenkoor door de dirigent.

Na de pauze komt er sfeer in de nummers van een Italiaans volksfeest. De begeleiding wordt hiervoor uitgebreid met een accordeon en een viertal mandolines. Bekende volksliederen als het Chiantilied, Tiribomba en van Johan Strauss het Venetiaaans Gondellied staan op het programma. Ook zal het orkest een prachtig Italiaans Intermezzo spelen. Het concert wordt afgesloten met Vitti na Crozza en Funiculli, funicula. De nummers na de pauze zijn door de dirigent Antoine Kop gearrangeerd voor mannenkoor. Het programma belooft een schitterend, afwisselend Italiaans concert te worden.

Het concert wordt naast de uitvoering in Het Vestzaktheater op 24 november ook uitgevoerd op 16 november om 20.00 uur in 't Kruispunt te Geldrop en op 23 november om 20.00 uur in 't Perron te Heeze. Voor meer informatie over concert en kaartverkoop: www.geldropsmannenkoor.nl/kaarten.