Hart voor iedere burger

Bouwen in de toekomst

Medio december wordt de nota Kaders als Koers door de gemeenteraad vastgesteld. Daarin staan voor nagenoeg alle nog aanwezige bouwlocaties in de gemeente de nog te ontwikkelen woningen in soort en aantal benoemd.

Wat niet in deze nota staat is hoe we dan verder de toekomst in moeten. Er zijn binnenkort geen nieuwe bouwmogelijkheden meer in de gemeente, terwijl we weten dat het aantal ouderen in de komende 10 jaar zal toenemen met bijna 1.300. Daaraan gekoppeld zal ook ongetwijfeld de zorgbehoefte toenemen.

Wat ons betreft dus de hoogste tijd om actief beleid te gaan formuleren. Er zullen nieuwe bouwlocaties moeten worden gezocht en de gemeente zal de ontwikkeling van die locaties meer dan nu het geval is ter hand moeten nemen. Het aandeel sociale woningbouw, maar ook de woonmogelijkheden op maat voor de jeugd en het toenemend aantal ouderen verdient bijzondere aandacht.

We zullen meer op maat en meer toekomstbestendig moeten gaan bouwen, willen we nog invulling kunnen geven aan de vragen uit de markt. Dorpsbelang erkent deze opgave en wil daar graag aan meebouwen. Dat zal wat ons betreft een van de belangrijkste items zijn voor de komende 10 jaar.

Vereniging Dorpsbelang
Eef van Turnhout, raadslid