Stamboomonderzoek op genealogisch spreekuur

Best – Bij CultuurSpoor Best vindt zaterdag 30 november het gratis genealogisch spreekuur plaats. Tussen 11.00 en 13.00 uur ben je van harte welkom met vragen over jouw stamboom, jouw afkomst en familiegegevens. Medewerkers van de Nederlandse Genealogische Vereniging geven antwoord op je vragen of jouw stamboom, afkomst en familiegegevens.

Je krijgt uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma's rond genealogie. Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken, hoe je familieleden vindt en hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over je familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster en waar je kunt snuffelen in de originele stukken. Bovendien wijzen ze je op het nut van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Ben je in het bezit van belangrijke oude documenten, bijvoorbeeld het trouwboekje van je ouders, of bidprentjes? Neem ze mee, dat zoekt makkelijk en snel. Ook de voor- en achternamen van je opa en oma zijn belangrijke informatie. Nog een tip: breng een USB-stick mee, zodat je gevonden gegevens kunt overzetten naar je eigen computer. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt vrijblijvend binnen lopen.