De Molenwiek valt af als mogelijke locatie voor nieuwe school

Het college van B&W heeft in oktober en november meerdere keren vergaderd over de drie schoollocaties in Breugel. Er is al veel gezegd en geschreven de laatste tijd over deze locaties. Behalve de locaties De Krommen Hoek en De Regenboogschool werd net na de zomervakantie De Molenhoek als mogelijke optie genoemd. Onlangs zijn de resultaten van het participatietraject in Breugel besproken. Hieruit is gebleken dat De Molenwiek afvalt. Dit blijkt de minst kansrijke te zijn van de genoemde locaties.

Redacteur: Emmy Grit

"De Molenhoek is afgevallen omdat er te veel tegenstanders waren. Dit kwam uit het burgerparticipatietraject naar voren", aldus wethouder De Bruin in een reactie. Ondanks dat De Molenhoek afvalt, komt de wethouder met een vierde locatie voor de school in Breugel: sporthal De Bongerd. Een nieuwe locatie voor basisschool De Regenboog op de plek waar nu sporthal De Bongerd is gevestigd, is één van de drie mogelijkheden in dit plan. De andere twee opties voor nieuwbouw op de locatie De Krommen Hoek en de locatie De Regenboog zijn nog niet van tafel. Is de gemeente weer terug bij de eerste plannen van Breugel Bruist!? "In de beginperiode van Breugel Bruist! is er sprake geweest van het samenvoegen van school, woningen, winkels en sportmogelijkheden. Het geopperde plan is niet helemaal hetzelfde, maar deze mogelijkheid komt met dit voorstel dicht bij het oorspronkelijke idee", aldus de wethouder.

Luisteren
Het college heeft de afgelopen twee maanden intensief gekeken naar de verschillende schoollocaties. Wethouder De Bruin: "In het kader van de burgerparticipatie hebben we geluisterd naar de mening van ouders en inwoners van Son en Breugel met betrekking tot de nieuwe locatie. We hebben gekeken naar de financiële consequenties, de vrijgekomen ontwikkellocaties, de fietsstraat, het winkelaanbod, de sportverenigingen en het type onderwijs dat aangeboden wordt." Hieruit is de vierde mogelijkheid ontstaan: nieuwbouw voor basisschool De Regenboog op de locatie waar nu sporthal De Bongerd is gevestigd. Voor dit plan zou er een nieuwe sporthal gebouwd moeten worden die multifunctioneel ingezet kan worden door alle gebruikers. Denk hierbij aan een brede school met een voor- en naschoolse opvang, kinderopvang en sportverenigingen. In de toekomst zou basisschool De Krommen Hoek toegevoegd kunnen worden.

Bespreken
Tijdens de gezamenlijke commissievergadering Grondgebiedzaken en Burgerzaken op 3 december gaat het college van B&W deze locaties bespreken met de commissieleden. Deze vergadering is openbaar.

Reactie
PlatOO is om een reactie gevraagd. Met het ter perse gaan van deze krant was het antwoord nog niet bekend bij de redactie.