Afbeelding
Foto: Ingezonden

VC Pieter Brueghel D1 pakt onverwacht punt

Op papier zou de thuiswedstrijd van maandag 9 december een zware dobber worden en de dames van Pieter Brueghel hadden dan ook niets te verliezen. VC Blox 1 uit Boxtel begon met serveren en voordat de dames er erg in hadden stond het al 0-8. Zo de wedstrijd was begonnen.

Met de schouders eronder en met hard werken werden de puntjes bij elkaar gesprokkeld. Het was duidelijk, het zou een moeilijke partij worden. Het waren over het algemeen korte punten met weinig echte rally's. Als het dan een rally werd, dan werd die vaak gewonnen door Blox. De dames moesten op zoek naar de knokmodus om een beetje bij te kunnen blijven. Bij VC Blox leek alles zo makkelijk te gaan, terwijl VC Pieter Brueghel voor ieder punt hard moest werken. De eerste set werd een kansloze 17-25 nederlaag.

De tweede set werd eigenlijk een kopie van de eerste. VC Blox speelde makkelijk en maakte makkelijk de punten en VC Pieter Brueghel moest voor ieder punt hard knokken. Ook nu waren het korte punten met weinig rally's. Ook de tweede set werd met 17-25 verloren.

De derde set verliep anders. Bij de dames uit Boxtel stond een andere spelverdeelster in het veld. Er kwamen meer rally's en vanaf het begin stond de thuisploeg een paar puntjes voor. Bij een stand van 21-17 kwam de eerste spelverdeelster er weer in en het leek even dat zij de boel toch weer recht kon trekken. Bij een stand van 22-24 kregen de dames uit Son en Breugel de opslag en doordat de bal na de opslag op de netband terecht kwam en net aan de kant van Blox dood op de grond viel, kwam VC Pieter Brueghel weer langszij. Nu kregen de dames de smaak te pakken en na een mooie aanval die kiezelhard bij Blox in de hoek van het veld belandde, kreeg Pieter Brueghel een setpoint. Via een goede diepe opslag werd het laatste punt binnengeslagen. Boven verwachting, maar met hard werken is dit puntje mooi binnengesleept.

Het blijft spannend onderin de overgangsklasse. Ieder puntje dat wordt gewonnen, wordt gekoesterd, want voor je het weet is het eerste damesteam de aansluiting met de middenmoot kwijt. Nu blijft alles dicht bij elkaar. Volgende weer de kraker in de kelder van de overgangsklasse Pieter Brueghel - VC Verrekijker uit Oirschot.