Invoering van 5G

StralingsBewust Son en Breugel vraagt uw aandacht voor de geplande invoering van 5G zonder een risicoanalyse uit te voeren op gezondheidseffecten en zonder de bevolking hier juist over te informeren.

Het verschil
Elektromagnetische velden van zenders voor de mobiele communicatie 2G tot en met 4G, hebben andere, hogere trillingsfrequenties dan de trillingsfrequenties van het lichaam. De lichaamsprocessen worden er ernstig door verstoord. Je kunt er op kortere of langere termijn ziek van worden. Wetenschappers stellen dat de norm die nog veilig is voor blootstelling, duidelijk lager ligt dan de norm die de Nederlandse overheid hanteert.

Voor het 5G-netwerk wordt een andere techniek met extreem hoge frequenties gebruikt, namelijk 3,5 GHz. De pulserende eigenschappen hiervan zijn extreem schadelijk met grote gevolgen voor al het leven op onze planeet. Zodra 5G is uitgerold, zal de aanval continue overal aanwezig zijn. De telecomproviders, de overheid en zorgverzekeringen hebben al clausules ingebouwd dat zij geen stralingsschade zullen dekken. Hiermee aangevend dat ze de mogelijkheid van schade wel degelijk erkennen!

5G en de politiek
Staatssecretaris Mona Keijzer heeft een wetsvoorstel ingediend wat erop neer komt dat alle gemeenten verplicht gaan worden om mee te werken aan het installeren van zendmasten en small cells voor 5G in alle wijken.

Bezwaar maken
Tot nu toe is de bevolking, door de overheid bewust onwetend gehouden (wie niet weet, protesteert niet) over de gevaren van draadloze straling voor de gezondheid en het leefmilieu. Constante controle, nog verder mogelijk gemaakt met 5G, houdt ons onder de duim van de overheid. Daarbij komt nog dat er nauwelijks draagvlak voor 5G vanuit de bevolking is.

Meer zenders
Om 5G goed te kunnen laten functioneren zijn er veel meer zenders nodig. Meer zenders in de wijk en dus meer gevaarlijke straling. Zenders die overal op laag gelegen plekken om de 100 tot 200 meter geplaatst gaan worden, bijvoorbeeld in lantaarnpalen, bushokjes en onder putdeksels.

Informeren
Wil jij een zendmast pal naast de dagopvang voor de kleintjes? Dicht bij scholen? In de lantaarnpaal vlak voor het verzorgingshuis? Of voor ons slaap- of woonkamerraam? De gemeenteraad dient zich, in het belang van haar inwoners, goed te laten informeren door diverse deskundigen.

Geen proefkonijn
Wil jij dat onze kinderen en kleinkinderen ons straks verwijten maken omdat wij niet ingegrepen hebben? De gemeente kan en mag 5G niet laten installeren totdat de veiligheid gegarandeerd is. Inwoners van Son en Breugel zijn geen proefkonijnen. StralingsBewust Son en Breugel gaat niet akkoord en roept op tot gemeentelijke ongehoorzaamheid.

De leden van de werkgroep kiezen voor vrijheid en voor het leven. Tijdens de kerstvakantie is StralingsBewust in de buurt van het centrum en de ijsbaan aanwezig om inwoners bewuster te maken van hun recht op een veilige leefomgeving en bescherming door de overheden zoals het hoort.

StralingsBewust Son en Breugel