Onbezoldigd milieubeheerder belast?

Soms is de berichtgeving in DeMooiSonenBreugelKrant moeilijk te volgen. Lezen we een paar weken geleden dat wij hier in de rijkste gemeente van Nederland wonen, horen wij ter plaatse overwegend gekreun over begrotingstekorten, minder validen met huisvestingsproblemen, niet bouwen voor jongeren etc. etc. etc. want er is geen geld voor?

En dan nu in verband met begrotingstekort huisdierenbelasting invoeren? Voor honden kan ik dat nog volgen: Met die belastingopbrengsten zou de gemeente eens het hondenschijtverbod kunnen handhaven. De echte hondenliefhebber zal daar geen bezwaar tegen hebben, dunkt mij. Dus dat zou wellicht best kunnen.

Maar de katten? Een uiterst hygiƫnisch dier die zijn eigen ontlasting netjes begraaft en mede zorgt voor een natuurlijk evenwicht, zoals verminderen van ratten en muizenplaag en opruimen van zieke verzwakte vogels, die aldus niet langzaam van de honger hoeven om te komen. Kortom we hebben er een onbezoldigd vrijwillig milieubeheerder aan. En die zou je belasten? Trouwens wat is er mooier dan een spinnende poes?

Het moet niet veel gekker worden, eerdaags ook maar goudvissen belasten? Wat we doen is groen, aldus de gemeente? Daar, en nog een paar andere zaken, stel ik me toch iets anders bij voor.

W. Zwetsloot
Son en Breugel