Uitstapjes tijdens de kerstdagen

Een échte levende kerststal
Zoals ieder jaar tovert scoutinggroep St. Aloysius haar blokhut en het daaromheen liggend terrein om tot een aantrekkelijke levende kerststal waarin levende dieren als kippen, konijnen, eenden, schapen en een paard te bewonderen zijn. Maar ook een levende kerstgroep met de drie wijzen, herders en natuurlijk zijn Jozef en Maria aanwezig met de belangrijkste persoon, een écht kindje Jezus. De entree is gratis, net als een warm kopje koffie, thee en chocomel. Het is rolstoelvriendelijk.
Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur.
Blaarthemseweg 90, Veldhoven

Winterkasteel
Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, wordt van 11 december t/m 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel. Dat betekent genieten met de hele familie van de winter en van kerst. Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige kerstlichtjes, kerstmuziek en chique gedekte tafels. En wat is Kerstmis zonder wensboom? Tijdens de kerstvakantie zijn er leuke activiteiten te doen voor het hele gezin, families en liefhebbers van cultureel erfgoed.
Iedere dag geopend van 13.00 tot 15.30 uur.
Kasteelplein 1, Helmond

Kerststal Sint-Jan
De kerststal in de Sint-Jan in 's-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerende publiekstrekker en behoort tot de fraaiste kerststal van Nederland. Elk jaar bezoeken duizenden mensen de prachtige kerststal in de kathedraal in Den Bosch. In de kerststal wordt het gehele kerstverhaal tot leven gebracht. Van 16 december tot en met 12 januari geopend, op Eerste én Tweede Kerstdag geopend van 13.30 – 18.00 uur.
Torenstraat 16, 's-Hertogenbosch

Kerststal
Schijndel - De Boschweg is weer volop in Kerstsfeer. Op nummer 67 staat een grote kerststal en de tuin is sfeervol verlicht.

Kerststal De Vleut
Dit jaar is de kerststal open van 15 december tot en met 6 januari. Op Eerste Kerstdag wordt er bij de kerststal tussen 14.00 - 17.00 uur, door een herder kerstverhalen verteld. Voor de zevende keer wordt een kerststallenroute gehouden. Langs de zeven kilometer lange fiets- en wandelroute wordt door de aanwonenden een kerststal geplaatst die vanaf de straatkant te zien is.
Openingstijden: Iedere dag van 09.00 - 22.00 uur
Sint-Oedenrodeseweg 23, Best

Kribkesroute
De Kribkesroute is een sfeervolle en winterse wandeling langs bijzondere, creatieve en mooie kerststallen. 's Avonds is het gehele dorp bovendien verlicht met sfeervolle verlichting. Folders met de route zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke cafés en bij het centrale startpunt aan het Raadhuisplein in Liempde.
Gratis toegankelijk.
Raadhuisplein, Liempde

Internationale Kerstwintercircus
Eindhoven - In december is het tijd voor het 49e Internationale Kerstwintercircus. De Grote Zaal wordt wederom omgetoverd tot een echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar worden de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven gehaald.
Elzentlaan 50, Eindhoven.