Afbeelding

Zeventiende plaats meest gevallen prijzen postcodeloterij

Op basis van de cijfers van de Postcodeloterij heeft Centrum voor Geldzaken een onderzoek laten uitvoeren naar alle gewonnen prijzen in Nederland. De gewonnen prijzen van de afgelopen vijf jaar per duizend inwoners zijn per provincie in kaart gebracht. Deelnemers woonachtig in de gemeente Woensdrecht hebben de meeste prijzen gewonnen. Son en Breugel staat met 51 prijzen per duizend inwoners op de zeventiende plaats.

Redacteur: Emmy Grit

De lijst met vijfentwintig gemeentes met het hoogste totaal aantal prijzen per duizend inwoners wordt aangevoerd door Woensdrecht. Zij hebben in totaal 64 prijzen per duizend inwoners gewonnen. De gemeente Landerd en Alphen-Chaam volgen beiden met 59 prijzen per duizend inwoners. Son en Breugel eindigt in deze top 25 op de zeventiende plaats.

De deelnemers in de gemeente Boxtel staan op de eerste plaats als het gaat om de hoogste totale waarde aan prijzen per duizend inwoners. Roosendaal en Oosterhout volgen respectievelijk op plaats twee en drie. Son en Breugel wordt niet vernoemd in deze top 25, maar ook niet in de top 25 met de laagste totale waarde aan prijzen per duizend inwoners.

Uit het onderzoek blijkt dat de afgelopen vijf jaar 22.291 euro per duizend inwoners door de postcodeloterij is uitgekeerd aan de deelnemers in Son en Breugel. In totaal zijn er 860 prijzen uitgereikt.

Bron:
Centrum voor Geldzaken