Schittering overal

Met een niet te evenaren enthousiasme heeft PlusScouts Dutmella met een groot aantal vrijwilligers van jong tot oud op 23 december vorm en inhoud gegeven aan de kerstgedachte.

De veelal tegenwoordig gehanteerde slogan 'Kijk eens om je heen' werd door hen vertaald door aan circa tachtig ouderen en alleenstaanden in Son en Breugel een kerstdiner aan te bieden in hun blokhut aan het Oude Meer. Het Automaatje haalde de feestgangers met of zonder rollator op en bracht hen na het diner weer naar huis.

De organisatie was perfect. Bij binnenkomst stond een leger stralende blije scouts je op te wachten, werd kleding en rollator geregistreerd en van je ingenomen en werd je naar je plaatst gebracht, in afwachting van het professioneel bereidde kerstdiner in de indrukwekkend versierde en verlichte blokhut die was omgetoverd in een feestzaal.

Behalve het Automaatje heeft ook een aantal andere sponsors hun steentje bijgedragen aan het evenement dat toch héél bijzonder was en waar een wijntje niet ontbrak. Ik denk, dat met mij ook vele anderen blij zijn dorpsgenoot te zijn van hen die op deze manier blijk hebben gegeven stil te staan bij allen die alleen zijn en waar eenzaamheid vaak hard toeslaat. Chapeau!

Theo Meekel (90 jaar)