Maria (Yvonne), Jozef (Arne) en Jezus (Jeli)
Maria (Yvonne), Jozef (Arne) en Jezus (Jeli) Foto: Ingezonden

Winterwandeling Boerderij Krakenburg gemoedelijk gezellig

De jaarlijkse kerstviering vond op 22 december plaats bij Boerderij Krakenburg. De deelnemers van de dagbesteding van de boerderij waren al vroeg aanwezig deze zondagochtend. Samen met de begeleiding beeldden zij het kerstverhaal uit op en rond de boerderij aan de passerende wandelaars.

Met een routeboekje en puzzelvragen in de hand vertrokken ruim vijftig stoere wandelaars op een regenachtige dag vanuit de boerderij. Bij de eerste scène van het kerstverhaal komen de engelen aan Maria vertellen dat zij zwanger is. "Maria je zult een zoon krijgen en het wordt een bijzonder kind. Een kind van vrede! De naam hoef je niet meer te bedenken, want hij heet Jezus."

Dan komen de boodschappers van koning Willem Alexander tevoorschijn. Met belangrijk nieuws. Luister goed: "Alle mensen moeten zich in laten schrijven in hun geboortestad. Dus jullie moeten meteen op reis, want de koning wil dit zo snel mogelijk weten."

Als Maria en Jozef eindelijk in Nuenen aankomen, is Maria erg moe. Ze gaan op zoek naar een slaapplaats. Bij een herberg in het gehuchtje Olen, klopt Jozef aan op de deur van de herberg. Helaas heeft de herbergier geen plaats meer voor Jozef en Maria. "Er zijn vandaag zoveel mensen gekomen. Maar ik heb wel plekje in de stal. Het is er warm en er is genoeg stro om te slapen." Na een mooie route is kindje Jezus dan eindelijk geboren in de warme stal bij Boerderij Krakenburg. De wandelaars bewonderen het kindje en krijgen van de engelen beschuit met muisjes.

Met een loterij voor alle aanwezigen en muziek ten gehore gebracht door Blaaskapel de Wettertetters uit Nederwetten, Muziekvereniging de Allegretto's uit Eerde en Blaaskapel Wa'n Klank uit Son en Breugel. Het is in de herberg de hele middag gemoedelijk gezellig. Boerderij Krakenburg bedankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze gezellige middag. Heel graag weer tot volgend jaar.