Afbeelding
Foto:

Hersenstichting zoekt collectanten

De Hersenstichting houdt van 27 januari tot en met 1 februari de jaarlijkse collecte. Voor deze collecte zoekt de stichting nog collectanten. De Hersenstichting zet zich in voor mensen met een hersenaandoening. Bij een hersenaandoening gaat het om bijvoorbeeld om een angststoornis, beroerte, dementie, autisme, hersentumor, ziekte van Parkinson, niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen en jaarlijks komen er ruim 100.000 mensen met een hersenziekte bij. De Hersenstichting financiert onderzoek naar en behandeling van hersenaandoeningen, geeft voorlichting en werkt aan goede patiƫntenzorg.

Daarvoor is heel veel geld nodig. De stichting is op zoek naar uw hulp tijdens de collecteweek in Son en Breugel. U kunt zelf aangeven in welke straat en hoeveel uur u wilt lopen. Wat u ook doet, u helpt uw medemens ermee. Twee uurtjes collecteren voor al deze mensen: een kleine moeite voor een groot effect.

U kunt zich opgeven bij de organisatoren van de collecte. Voor Son is dat Peter van Ipenburg, tel. 06-10232476. Voor Breugel mevr. Elza Adema, e-mail: elza.adema@hotmail.com. Ook kunt u zich opgeven via het hoofdkantoor van de Hersenstichting in Den Haag, 070-3604816 of via www.hersenstichting.nl.