Donderdag 9 januari
Inloopochtend de Boei
09.00 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
Welkom vanaf 18 jaar om samen een kopje koffie te drinken, te kletsen en nieuwe mensen te ontmoeten. Toegang is gratis, iedereen is van harte welkom. Kom geheel vrijblijvend een kijkje nemen. Iedere donderdag.

Zondag 12 januari
IVN Doorstap- en snertwandeling
13.15 uur, IVN-gebouw, Son en BreugelWeer of geen weer, IVN houdt de snertwandeling op zondag 12 januari. Na een stevige wandeling richting Olen en mogelijk ook Stad van Gerwen, is het zeker tijd voor een stevige soep. Als je gezellig mee wilt lopen, zorg dan dat je tussen 13.15 en 13.30 uur bij het IVN-gebouw aan de Sint Genovevastraat 37 in Son en Breugel bent. Je kunt daar meteen opgeven of je na de wandeling een bord goed gevulde, thuisgemaakte stevige soep wilt.

Gewoon Dansen - Live muziek met The Vitals
13.00 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
Voor deze editie is wederom de muzikale formatie 'The Vitals' aangetrokken. Zij hebben ook tijdens de tweede editie de muziek verzorgd en dat was een reden om ze nogmaals te programmeren. Zij brengen de hele avond 'Sixties & More' nummers ten gehore met als doel een gezellige middag te creëren waar geluisterd, meegezongen en zelfs gedanst kan en mag worden. De toegang is deze keer gratis. Voor meer informatie neem gerust contact op met Ria van Raalten-Hölscher via 06-25329668 of ria.van.raalten@gmail.com.

Kienen
19.30 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
Zaal open 18.30 uur. Aanvang 19.30 uur. De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw vaste kienmaster. De hoofdprijs bedraagt 250 euro en het geluksgetal 50 euro.

Dinsdag 14 januari
Iedere dinsdag uur wandelen
19.00 uur, Kanaalstraat 2, Son en Breugel
Fijn na het eten samen een uur wandelen door ons mooi dorp. Iedere dinsdag een uur wandelen. Verzamelen bij het kruisbeeld in de Kanaalstraat ter hoogte van nr. 2 verzamelen. Klokslag 19.00 uur vertrek. Aan- afmelden niet nodig, gewoon op tijd komen en gezellig een uur sportief bezig zijn en in je eigen tempo meelopen. Iedereen m/v mag komen.

Woensdag 15 januari
Koffieochtend Seniorenraad
10.00 uur, Braecklant, Son en Breugel
Iedere woensdag houdt de werkgroep Welzijn en Zorg van de Seniorenraad een gezellig samenzijn met koffie/thee en een versnapering (tegen een kleine vergoeding). De toegang is gratis. Elkaar ontmoeten staat centraal, u bent van harte welkom.

Maandag 20 januari
Energiecafé 'De Groene Illussie'
20.00 uur, De Landing, Son en Breugel
SonEnergie begint 2020 goed met een nieuw energiecafé op 20 januari in De Landing. Dit keer is Marten van Andel, auteur van het boek 'De Groene Illusie' uitgenodigd en hij is bereid gevonden een inleiding te verzorgen. Maarten van Andel studeerde scheikunde, werkte 32 jaar in het hightech bedrijfsleven en is momenteel directeur bij Fontys Hogescholen. Als auteur van De Groene Illusie zet hij feiten en fictie van duurzame energie overzichtelijk op een rijtje en legt hij uit hoe wijzelf het beste kunnen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

Woensdag 22 januari
Ars Longa kunstavond over Pieter Bruegel
20.00 uur, La Sonnerie, Son en Breugel
Pieter Bruegel overleed 450 jaar geleden. Ars Longa trapt haar Bruegel-festiviteiten af met een film over zijn leven die deels is opgenomen in Son en Breugel en in Nederwetten. Met een korte inleiding van Ad van Etten en de aankondiging van een 'Bruegel crowd-art activiteit'.

Vrijdag 24 januari
Lezing 'De pijnappelklier'
20.00 uur, De Boerderij, Son en Breugel
Lezing door Dr. Saskia Bosman. De pijnappelklier, in het midden van de hersenen, regelt het waak-slaapritme. Zij is gevoelig voor licht en elektromagnetische straling en speelt een krachtige rol in onze gezondheid en ons bewustzijn. Inloop vanaf 19.30 uur. Entree 10 euro. Aanmelden bij stralingsbewustsonenbreugel@hotmail.com.

Zondag 26 januari
Bridgekampioenschap 2020
Vanaf 09.15 uur ontvangst en om 10.00 uur aanvang van de drive. Inschrijven via e-mail: jos@vanderhamsvoort.nl. Verdere info: www.breugelsebridge.nl.

Muziekmiddag 'De speelman op het dak'
15.00 uur, De Boerderij, Son en Breugel
Zin in een gezellige gratis muziekmiddag in Breugel? Kom dan naar jamsessie 'De speelman op het dak'. Het is de gelegenheid om samen met andere muziek te maken ofwel jammen. Publiek is daarbij van harte welkom. De muziek die vaak voorbijkomt is goud van oud. Van gezellige meezingers tot mooie luisterliedjes. Doordat er onvoorbereid samen muziek gemaakt wordt, is het altijd een verrassing wat de middag brengt. Muziek zorgt voor verbinding. Dat hopen we met deze middag weer te bereiken. Dus komt dat zien en horen natuurlijk.