2020: Een jaar van consensus en verbondenheid

Allereerst voor eenieder een mooi, ontspannen en gezond 2020. Spiritueel gezien, moet dit een prachtig jaar worden; 2 x 20 wat elkaar versterkt en verbindt. Ik ben benieuwd hoe het met het begrip van onze raadsleden en wethouders naar elkaar gesteld is in dit prachtige jaar. Er is nog een behoorlijke weg te gaan, misschien wel richting A12 Gemeente? Nee, dat mag absoluut niet gebeuren en is ook niet nodig, wanneer we maar niet blijven Zwarte Pieten naar elkaar.

Zelfs Dorpsbelang wil graag een gezond Son en Breugel in 2020 en wil daar naar mijn mening ook heel graag aan meewerken. Ondanks de krokodillentranen van Eef richting mijn persoon in een van de vorige edities, geloof ik toch dat hij van goede wil is. Ik ben een oud Marketeer, begeleiding van bedrijven en instellingen, opgevoed met de Win-Win gedachte. Wat is er nou belangrijker dan elkaar hetzelfde gunnen, wat je ook jezelf wenst. Ik wil dan ook niet terugkijken, maar vooruit 'blikken'.

Ik wil afsluiten met een prachtige anekdote van een recent overleden vriend, 90 jaar en dan dit schrijven.

Al maak je nog zoveel plannen in je leven, het loopt bijna altijd anders. Je kunt veel beter uur voor uur leven en dag na dag. Proberen om voor een ander wat te betekenen, dat maakt je nog het meest gelukkig. Mensen hebben elkaar hard nodig.

Als je gezond bent en als er niets meer moet in het leven, dan heb je het pas goed. In de krant lees je elke dag weinig leuke dingen. De mooie dingen komen er meestal niet in. Als je goed om je heen kijkt en luistert naar je omgeving dan komt er heel wat op je af. Je moet zelf alles op een rustige manier verwerken. De dagen komen na elkaar en de tijd kun je niet stilzetten. Problemen en moeilijkheden van mensen hebben altijd te maken met mensen. Belangstelling tonen en soms initiatief nemen. De glimlach die je uitstraalt komt altijd op de een of andere manier terug.

Hou van de mensen. Als je iets of iemand afbreekt, zit je zelf met de brokken. Nooit oordelen, leven en laten leven.

All the Best en geniet van 2020.

Jacques Francken
Son en Breugel