De rechtvaardige samenleving

Heeft de kerk nog iets te vertellen in de samenleving? De protestantse kerk vindt van wel. Ze willen niet alleen op zondag kerk zijn, maar ze willen ook een bijdrage leveren aan onze samenleving. Daarbij hebben ze wel een duidelijke visie. Ook in deze tijd waarin veel mensen zorgen hebben over de toekomst van henzelf en hun kinderen. Als kerk is het belangrijk om te signaleren waar het niet goed gaat tussen mensen en om samen te werken aan verbetering. Daarom doen veel mensen uit de protestantse kerken vrijwilligerswerk, zoals bij de voedselbank of in de daklozenopvang.

Twee protestantse kerken in Eindhoven en de kerk in Sint-Oedenrode, Son en Breugel hebben de krachten gebundeld en een avond georganiseerd over de rechtvaardige samenleving. Als kerk kun je daar wel een idee over hebben, maar hoe is het als je echt beleid moet maken voor de kinderen en jongeren in de stad, mensen die zorg nodig hebben, mensen die niet kunnen rondkomen en aan de rand van de samenleving staan? En hoe is het om deze mensen in je dagelijks werk op straat tegen te komen?

Dat willen ze graag weten. Renate Richters is wethouder van jeugd, zorg en welzijn, armoede en inburgering in Eindhoven en Albert van de Wetering is politiechef van het district Eindhoven zijn bereid gevonden om daarover in gesprek te gaan. Kirsten Wuijster en Petra Zweers ontvangen beide gasten aan tafel en verwelkomen u als publiek bij dit gesprek. Ze willen met hen in gesprek over hun ideeën over een rechtvaardige samenleving. Wat inspireert hen daarbij? Wat komen zij tegen in hun werk, wat zijn grenzen of beperkingen, waarin kunnen zij het verschil maken? Samen gaan ze op zoek naar waar kerk en maatschappij elkaar overlappen, hoe ze elkaar kunnen versterken en krachten kunnen bundelen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Daarna krijgt u de gelegenheid uw prangende vraag aan de gasten voor te leggen. Na afloop is er mogelijkheid tot ontmoeting.

Informatie
Datum: woensdag 29 januari
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Johanneskerk, Mercuriuslaan 1B, Eindhoven
Opgave bij: ds. Kirsten Wuijster, e-mail: k.wuijster@gmail.com