Sociale weerbaarheidstraining

De weerbaarheidstrainingen voor kinderen starten vanaf 30 maart starten in Oase. Deze training is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De training is speciaal voor kinderen die verlegen zijn, worden gepest, moeite hebben om contact te maken of gewoon wat zelfverzekerder willen zijn.

Tijdens de sociale vaardigheidstraining komen allerlei onderwerpen aan bod die te maken hebben met het ontwikkelen van je sociale vaardigheden. Misschien staan er dingen tussen die niet op jou van toepassing zijn. Dat wil niet zeggen dat de training niet geschikt is voor jou. Omdat de training aan groepen gegeven wordt, kan het zijn dat er andere kinderen zich wel door die onderwerpen aangesproken voelen.

Wat aan bod komt:
-
Aanleren en oefenen van sociale vaardigheden
- (oog) Contact maken, luisteren en een gesprek voeren
- Lichaamshouding
- Laten zien wat je voelt
- Complimenten geven en krijgen
- Omgaan met boosheid
- Kritiek geven en ontvangen
- Zelfvertrouwen
- Grenzen aangeven en 'ja'/'nee' zeggen
- Je mening geven
- Wat je kunt doen als je gepest wordt

De cursus is een samenwerking tussen Jongerencentrum Oase, de LEVgroep en Lumens. De training start op 30 maart, bestaat uit acht lessen en wordt gegeven op maandag van 16.00 tot 17.15 uur, in de vakantie zijn er geen lessen. De cursus wordt gegeven in gebouw Oase en aan deze training zijn geen kosten verbonden. Inschrijven: stuur een mail met je naam, telefoonnummer en leeftijd naar: info@-jc-oase.nl.