Afbeelding
Foto: Ingezonden

Melvin Erkemeij presenteerde "Ode aan de Knuffel" tegen pesten

Eindelijk was het zo ver. De twaalfjarige Melvin uit Esch presenteerde eind 2019 zijn eerste boek 'Ode aan de Knuffel'. Na eerdere knuffelgerelateerde projecten voor kinderen in de hele wereld (Nepal, Syrië en Indonesië) heeft hij deze keer allemaal bijzondere knuffelverhalen verzameld en samen met gedichtjes, tekeningen en liedjes gebundeld in een boek voor de hele familie.

Met de opbrengst van het boek gaat Melvin in 2021 een creatief evenement organiseren voor kinderen die heel erg gepest worden. Bij de presentatie van het boek kwamen tachtig mensen, veelal met hun knuffels, om Melvin een hart onder de riem te steken. Velen van hun hadden het boek reeds in de crowdfundingcampagne besteld. "Ik ben zo dankbaar voor alle steun", vertelde Melvin. "Het raakt me hoe ik elke keer weer mensen enthousiast kan maken voor een nieuw project. Dit boek betekent heel veel voor mij. Ik kan hiermee een brug bouwen tussen mijn liefde voor knuffels en de wens die ik al heel lang koester: iets betekenen voor kinderen die gepest worden."

Het hardcoverboek met 160 pagina's vol verhalen van bekende en onbekende, jonge en oude, tweebenige en vierbenige knuffelaars, kost twintig euro en is te bestellen via Melvins website www.peacebymelvin.com of via de boekhandel. Onder de bekende knuffelaars onder andere Marco Borsato, Maarten van Rossum, Marianne Thieme en Corry Konings. Het voorwoord is van de commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Samenwerking
Het derde project van peace by Melvin was voor de kinderen van Yayasan Nativitas op Flores. Speeltoestellen voor het kindertehuis Maria Stella Maris in Nangahure en een bijdrage aan de renovatie van het meisjesinternaat St. Theresia in Nebe op Flores. Peace by Melvin zocht de samenwerking met stichting Harapan in de jaarlijkse traditionele speculaasactie. Door de knuffelactie en de verkoop van heel veel pakken speculaas en de extra steun van de hulporganisatie De Wilde Ganzen (€ 1,00 werd € 1.50) werd het streefbedrag gehaald. Met vijfduizend euro 'op zak' vertrok Melvin met zijn ouders naar Flores. Hoe het daar verder verliep kunt u lezen in een uitgebreid hoofdstuk van het boek.