Pieter Brueghel Dames 1 pakt punt tegen VVC Best

De tweede helft van de competitie is aan de gang en de dames van Pieter Brueghel spelen dit kalender jaar voor het eerst met een libero. Dit houdt in dat deze speler alleen achterin het veld mee mag draaien en niet mag serveren. De libero mag zo vaak wisselen als het maar kan en is op alle posities inzetbaar. De eerste wedstrijd tegen Geldrop was het even uitproberen, maar het was voor herhaling vatbaar.

De wedstrijd tegen Best werd daarom ook met vertrouwen tegemoetgezien. Vanaf het begin hingen de dames er flink tegen aan. Er werd hard gewerkt en er werden weinig fouten gemaakt. De aanval bij Best liep gewoon erg goed, waardoor meerdere aanvallen niet te verdedigen waren. Pieter Brueghel moest wel iets verzinnen op de prikballen van Best. Daar scoorden de gasten veel punten mee. De eerste set werd jammer genoeg met 20-25 verloren.

Vanaf het begin van de tweede set zat Pieter Brueghel er direct bovenop. Het team had iets bedacht op de prikballen van Best, waardoor deze niet gelijk scoorde. Het was van beide kanten een goede pot, met lange rally's en er moest voor ieder punt worden geknokt. Uiteindelijk trok Pieter Brueghel aan het langste eind en werd de tweede set binnengehaald met 27-25.

De derde set begon aan de kant van Pieter Brueghel een beetje slordig, waardoor Best een gaatje kon slaan. Puntje voor puntje sloop Pieter Brueghel wel weer wat dichterbij, maar kon het niet voorkomen dat Best op 16-24 kwam te staan. Pieter Brueghel haalde net op het nippertje de opslag terug en met een erg goede servicebeurt kwamen ze terug tot 23-24, maar in een beetje slordige rally aan de kant van team uit Son en Breugel haalde Best net het laatste puntje binnen. Hoe jammer was dat.

Het was een goede wedstrijd, maar helaas net weer niet gewonnen. Pieter Brueghel staat helaas dik onderaan in de overgangsklasse. Het spel is gewoon goed, maar helaas lukt het net niet om op de juiste momenten de beslissende punten te maken.