Overwinning voor Laura en Anouk tijdens dressuurwedstrijd

Op Manege Sonniushof werd zaterdag 25 en zondag 26 januari een dressuurwedstrijd georganiseerd. Zaterdag reden de paardencombinaties en zondag was het de beurt aan de pony's, met als afsluitende rubriek de Bixie.

Zaterdag begon de wedstrijd met de rubriek eigen paarden. In de verschillende categorieën probeerden de ruiters er met de prijzen vandoor te gaan. Carla Meulendijks, Lili Verheggen en Mariska van Kruijsdijk reden in deze klasse naar de overwinning. Hierna mochten de ruiters op manegepaarden hun dressuurproef rijden. Urban wist zowel de rubriek L2 te winnen met Debbie Millenaar als de L1 met Lotte Rieff. In de klasse B werd hij tweede met Evi Winkelhof. Anouk Moerman won deze klasse met Vabine S door een zeer nette proef te rijden.

Op zondag was er veel concurrentie bij de ponyrubrieken. Maar liefst 18 van de 24 combinaties reden in de klasse B voor ruiters met een manegepony een winstpunt bij elkaar. Laura Hofsink en Dancer gingen er uiteindelijk met de overwinning vandoor. Tweede werden Meike van Diessen met Nic en derde werden Amber Migchels en Bart. Nic wist naast de tweede plek ook nog vierde en vijfde te worden met Yara Helder. Zoe Janssen en Thomas Heisen werden zesde met Dancer.

Janneke Peeters won met haar Jacky de gecombineerde rubriek L en M bij de eigen pony's. Julie Bal won de klasse B. Zusje van Janneke, Guusje Peeters, werd in deze rubriek vierde met haar pony Lucky. Kim Schutjes, die haar paard Unica pas krap twee weken rijdt, werd vijfde in deze rubriek.

Bij de Bixie proeven was er veel nieuw dressuurtalent. Verschillende ruiters reden voor de eerste keer mee met een wedstrijd. Er zijn zelfs al ruiters die na deze eerste wedstrijd al direct mogen promoveren.