Afbeelding
Foto: DeMooiSonenBreugelKrant

Vleermuizentoren bijna klaar voor gebruik

Dankzij de dreigende sloop van de Sint Petrusbandenkerk hebben de beschermde vleermuizen al vanaf 2017 aandacht gekregen. De vleermuizen in de kerktoren van de voormalige kerk kunnen dit jaar verhuizen naar de vleermuizentoren in het park Vroonhoven.

Redacteur: Adrie Neervoort

De vleermuizentoren heeft inmiddels zijn hoogste punt bereikt en de laatste werkzaamheden worden nu uitgevoerd. De toren staat op vier heipalen en is achteneenhalve meter hoog. Het ontwerp is van architect Jacco Bruil van Bio architectuur, in samenwerking met Bureau Waardenburg. De betonnen kern van de toren is tot zes meter hoogte gevuld met zand.

Vader Leo en zoon Bart de Wildt van aannemersbedrijf Van Asperdt gaan na het metselen van de toren aan de slag met het afwerken van de buitenkant. Deze wordt voorzien van een lichtgrijze cement laag. De verwachting is dat de werkzaamheden aankomende week kunnen worden afgerond.

Vader en zoon De Wildt hebben ervaring met kleinschalige en bijzondere opdrachten. Zo herbouwen ze nu een gedeelte van een kasteelmuur aan de Vestdijk in Eindhoven. De muur is bij werkzaamheden ontdekt en wordt nu gedeeltelijk herbouwd.

De vleermuizentoren is voor vader De Wildt één van zijn laatste projecten, hierna gaat hij genieten van zijn pensioen.

Leo en Bart bovenop de vleermuizentoren