Inzameling door communicanten

Kinderen die hun eerste Communie doen, zamelen jaarlijks geld in voor het goede doel. Dit doen zij door middel van het houden van allerlei acties. Dit jaar is de opbrengst voor Kindia, dat staat voor Kind In India.

Annemieke van den Broek heeft Stichting Kindia in 2005 opgericht. Ze wilde graag iets doen voor kansarme kinderen in Zuid-India. De plek waar Kindia de meeste fondsen voor inzet is project JET in Nainar Palayam. Daar mogen kinderen wonen die gehandicapt zijn, geen ouders meer hebben of verstoten zijn. Daarnaast is er op het project een school waar dagelijks ook ongeveer 250 kinderen uit de omgeving naar toe komen.

De watervoorziening is soms een probleem. Door de grote droogte is men nu aan het sparen voor een grote watertank, zodat al het regent, het regenwater opgevangen en bewaard kan worden voor de volgende droge periode. Zo een tank kost in India 11.000 euro. Zelf hebben ze al flink gespaard. Met de acties van communicanten hopen ze nog meer geld in te zamelen om in de buurt te komen van het totaalbedrag.

De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen: heitje voor een karweitje, lege flessen ophalen of bijvoorbeeld een kraampje op de Koningsdagmarkt. Alle kinderen doen ook mee aan de Paasmarkt rond de vieringen op Palmzondag. Daar gaan ze weer allerlei knutselwerkjes en lekkers verkopen voor het goede doel. De werkgroep Eerste Communie hoopt dat u hen wilt steunen.