Toekomstzorgen Dorpsbelang

Toen Dorpsbelang in 2018 terugtrad als coalitiepartij was Son en Breugel een financieel gezonde gemeente. Er waren toen op tal van terreinen toekomstplannen geformuleerd die uitgevoerd konden worden. Het huidige college heeft besloten om een deel van deze plannen in verband met andere inzichten niet (verder) uit te voeren (afvalinzameling en Breugel Bruist) of te wijzigen (Centrumplan Son).

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en heeft de provincie twijfels geuit over de begroting van onze gemeente. Dat vraagt dus om snelle (besparings)maatregelen. Los van de vraag welke (toekomst)visie er wordt nagestreefd is er nu onduidelijkheid over wat we nog wél kunnen ontwikkelen en wanneer.

Dorpsbelang heeft als oppositiepartij al eerder gezegd dat er behoefte is aan een totaalvisie van het huidige college om de haalbaarheid en financierbaarheid van hun plannen te kunnen beoordelen. Helaas is dat verzoek tot nu toe tevergeefs geweest.

Dorpsbelang wil nog steeds meedenken over de invulling van een goede toekomstgerichte plannen voor de Son en Breugelse gemeenschap. Daarbij is er juist nu behoefte aan kennis en inzichten van de gemeenschap (burgerparticipatie). Dorpsbelang komt daarom graag in contact met inwoners die samen met ons mee willen denken over mogelijke oplossingen voor de (financiële) uitdagingen waar de gemeente Son en Breugel nu voor staat.

Als u geïnteresseerd bent in een kennismakingsgesprek kunt u zich melden bij onze secretaris Han Muller via info@dorpsbelang.com.

Wim van der Hooft,
Voorzitter Dorpsbelang Son en Breugel