TTV Son en Breugel knokt zich goed terug naar gelijkspel

Een leuk weetje waar misschien niet iedereen bekend mee is, is dat tafeltennis bij uitstek een sport is die ook op latere leeftijd nog op behoorlijk hoog niveau beoefend wordt. Niet toevallig zitten bij TTV Son en Breugel in het eerste team ook twee zeventigers! In een medisch artikel onlangs in het Eindhovens Dagblad werd een wetenschappelijk onderzoek naar typische ouderdom kwalen besproken. Daaruit kwam als verrassend advies naar voren voor oudere mensen die kampen met vallen door bijvoorbeeld evenwichtsstoornissen: ‘Ga tafeltennissen!’

Men had ontdekt, dat het volgen met het oog van de snel op -en neergaande bal en meebewegen van links naar rechts bij tafeltennis, een belangrijke verbetering van balansgevoel en coördinatie teweegbracht. Door het constant in- en uitveren met de bovenbenen wordt bovendien de (bil)spierkracht bevordert en ook het bekken intens getraind, wat helpend kan zijn bij incontinentie en voor het opstaan uit een stoel, bijvoorbeeld.

Voor TTV Son en Breugel stond de maandag 17 februari een thuiswedstrijd tegen Mierlo MTTV72 op het programma. Qua sterkte leek dit trouwens niet direct een tegenstander waar de spelers uit Son (James, Herman, John) het voor in de broek hoefden te doen. Maar Mierlo was plotseling met een andere opstelling, dan de eerste twee wedstrijden gekomen. De twee mindere jonkies waren thuisgelaten en Joost Poppelaars had nu de nog niet eerder opgestelde sterke Leon Withoos, plus ervaren man Fons Sanders meegebracht. Wellicht rook men kansen tegen het op papier lager geklasseerde Son om zo wat extra punten te halen.

En inderdaad kwam Mierlo ook al snel met 0-3 voor te staan, maar Son deelde een gevoelige tik terug uit in de vierde partij. De uitstekend samenspelende dubbel James Geraerts en John de Jong pakte het eerste Sonse punt. Vanaf dat moment ontspon zich een gelijk opgaand en spannend gevecht, waarin James vervolgens ook zijn eerste single won en direct daarna John ook Mierlo speler Fons Sanders te grazen nam.

Herman kon daar helaas net niet bij aantikken en verloor een derde keer, stand 3-5. Maar Son zat in de goede flow inmiddels toen John en daarna James nog hun laatste single spelen moesten. Beiden gingen er vol voor, moesten alles uit de kast halen en wonnen uiteindelijk knap van respectievelijk Withoos en Sanders. Waar eerder de avond nog allesbehalve feestelijk dreigde te eindigen, smaakte nu de 5-5 eindstand bijzonder goed.