Tom Mank & Sera Smolen
Tom Mank & Sera Smolen Foto: Ingezonden

Lazy Sonnie Afternoon met Tom Mank & Sera Smolen en Aaron Asburry

Tom Mank & Sera Smolen (USA) brengen deze maand tijdens hun Europese tournee door België en Nederland hun nieuwste cd ‘We Still Know How to Love’ uit. Ze zijn te zien en te horen tijdens Lazy Sonnie Afternoon op zondag 1 maart. Het voorprogramma wordt verzorgd door Aaron Asbury (NL).

Tom Mank & Sera Smolen
Tom Mank & Sera Smolen spelen en schrijven sinds 1994 samen muziek. Mank, een autodidact singer-songwriter, en Smolen, een conservatorium opgeleide celliste, mengen hun muzikale talen in een eclectische stijl. Gitaar, stem en cello mixen op velerlei manieren, met de cello als bas en verdubbelen met gitaar of solo. Met zijn gerookte stem drapeert Mank zijn teksten als het ware over Smolen's cellobijdrage.

Twee verschillende stijlen en achtergronden, maar samen klinken ze wonderschoon. Het welsprekende schrijven van instrumentals van Mank contrasteert goed met zijn poëtische teksten. Samen hebben ze reeds zeven albums geproduceerd, waarmee ze in eigen land al heel wat lovende kritieken hebben geoogst. Tom en Sera brengen Gait Klein Kromhof (harmonica), Amy Merrill (viool) en Kimberley Claeys (vocals) mee. Een Quintet dus op het podium.

Aaron Asbury
Aaron Asbury wist al vanaf zijn derde levensjaar dat hij muzikant wilde worden. Zanger dat moest hij zijn! Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij gitaarles en al snel volgden zijn eerste optredentjes. In 2012 werd Pinkpop afgesloten door Bruce Springsteen. Een super ervaring die al helemaal te gek werd toen Bruce Arno het podium op trok om ‘Waiting on a Sunny Day’ te zingen. Daar stond hij dan op het podium met zijn grote held voor 60.000 mensen.

Arno's muzikale carrière kwam daarna in een stroomversnelling. Na een paar keer met Tim Knol op het podium te hebben gestaan, gestart is met de opleiding tot muzikant op het Deltion College in Zwolle, is Arno sinds 2016 aan het toeren met zijn eigen one men show I AM LIVE (ik Arno Mijnten Live), een ruim twee uur durende voorstelling met nummers van Bruce Springsteen, Johnny Cash, Bob Dylan, U2, Greenday en vele anderen.

Aanvang/toegang
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf ongeveer 15.00 uur open. Om een kwalitatief hoogstaand programma voor Lazy Sonnie Afternoon mogelijk te kunnen blijven maken vraagt de organisatie na afloop een minimale bijdrage in de hoed van 5 euro per persoon. Kijk op www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de Nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op de website aanmelden. De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Overige data Lazy Sonnie Afternoon
5 april, 9 mei (Lazy Song Night), 7 juni ( BBQ-event) en 5 juli Lazy Sonnie Festival.