Informatiebijeenkomst verborgen problematiek bij hypotheken

Regio - KBO-Brabant organiseert regionale informatiebijeenkomsten over verborgen problematiek bij hypotheken

Vóór de kredietcrisis van 2008 waren er ruime mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Soms té ruim, zo bleek uit het aantal huiseigenaren dat daardoor in de problemen kwam. De overheid trof maatregelen en de banken ontwikkelden strakke regels waarmee de hypothecaire draagkracht wordt gemeten. Hoe gaat het nu? Mensen die makkelijk het maandbedrag van een hypotheek kunnen betalen, komen toch niet in aanmerking voor een hypotheek. Dit levert grote problemen op voor hen die net niet in dit strakke jasje van de regelgeving passen. Dat wordt extra duidelijk als de hypothecaire maandlast onder het bedrag van de sociale huurgrens ligt. De menselijke maat lijkt zoek en er wordt voorbijgegaan aan ieders persoonlijke situatie.

Regionale informatiebijeenkomsten
KBO-Brabant organiseert op vier over de provincie verspreide locaties een informatiebijeenkomst over dit thema. Een inhoudelijk deskundige licht de problematiek toe en geeft belangrijke tips. De focus van de bijeenkomst ligt met name op mensen vanaf ongeveer vijftig jaar en gepensioneerden. Onder meer de uit Noord-Brabant afkomstige Tweede Kamerleden zijn uitgenodigd om deze bijeenkomsten bij te wonen.

Data en locaties
Maandag 16 maart
10.00 tot 12.00 uur in Udenhout
14.00 tot 16.00 uur in Rucphen

Maandag 23 maart
09.30 tot 11.30 uur in Heeze
13.30 tot 15.30 uur in Heeswijk-Dinther

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen, ook als u geen lid bent van KBO-Brabant, maar u moet zich wel even aanmelden via de website www.kbo-brabant.nl. De bevestiging van uw inschrijving print u uit en dat dient als toegangsbewijs. Er is plaats voor ongeveer 100 deelnemers, dus wees er op tijd bij!