Tafeltennissers houden de nul

Dat klinkt als een puike prestatie, ware het niet dat het helaas de eigen nul was die men niet van het scorebord kreeg. Hoewel Son in drie of vier partijen zeer dicht tegen winst aanzat, had het sterke Deurne steeds het laatste woord in alle partijen en dat resulteerde in een 10-0 nederlaag. Son staat nu onderaan, en een rondje makend langs de tegenstanders in de poule, zal het nog een bijzonder pittig klusje worden om daar nog vandaan te komen.

De Sonse equipe James Geraerts en John de Jong was, aangevuld met invaller en op papier sterkste speler Andre van der Wal, naar Deurne getogen. Van tevoren was het niet zo’n gekke gedachte dat deze opstelling nog best wel wat kans op punten zou geven tegen Deurne. Helaas had men net zo goed Swiebertje mee kunnen nemen, voor de uitslag had het toch geen verschil gemaakt.

Het was de avond van de thuisploeg en al was de 10-0 wel een erg onvriendelijke eindstand, voor Son had er deze avond nooit meer dan 2 of 3 punten ingezeten. Deurne had gewoon drie uitstekende spelers, met Schmeds, Raaijmakers en Wilting. Deze laatste staat zelfs qua rating op 1406 punten, wat normaal een gemiddelde tweedeklasser heeft. (Voor het idee: de meeste spelers van Son staan tussen de 1100 en 1200). Het was ook niet eens dat Son zo slecht speelde deze avond, maar het zat ook niet echt mee qua netballen en wat geluk soms.

Andre liet al wel zien dat hij een goede aanwinst is, met technisch mooi tafeltennis, maar miste nog de nodige vastigheid. Ook tactisch lukte het hem niet zijn snelle spel, dat Deurne heel goed lag en counterde, wat meer te doseren. James op zijn beurt stond bijna op matchpoint tegen Frank Schmedts maar moest met 12-10 op de valreep toch het hoofd buigen in een vijfde set, dus kansloos was hij zeker niet. Lars Raaijmakers besloot bij 2-0 achter tegen John de Jong alles of niks te gaan spelen, en helaas lukte ‘alles’, ook weer in vijf sets. Tegen eerdergenoemde Wilting had John bij 2-2 de winst in de beslissende vijfde set al in zicht, toen een flinterdunne kantbal van Wilting dikke pech en de mentale nekslag betekende. Terechte felicitaties voor Deurne dus en volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen, uit tegen Aarle-Rixtel.