Dit jaar geen finales tijdens het Driebandenkampioensschap (archieffoto: De finales in maart 2019)
Dit jaar geen finales tijdens het Driebandenkampioensschap (archieffoto: De finales in maart 2019) Foto: Wil Feijen

Driebandenkampioenschap zonder finales

Het vijfendertigste Driebandenkampioenschap van Son en Breugel is anders verlopen dan iedereen verwacht had. In de eerste ronde wordt normaal gesproken ‘het kaf gescheiden van het koren’, maar er waren toch ook enkele verrassende uitslagen.

Wim van de Boom bijvoorbeeld stond na 40 beurten met 16-13 voor, maar Ad van Etten maakte in de nastoot een serie van 5, eindstand 16-18/ Titelkandidaat Mark van Berkel werd door Wim Donkers in 22 beurten van de tafel geveegd: 20-8.

In de tweede ronde speelden zowel in de A- als de B-poule sommige spelers erg sterk. Henny Raats, Karel Rovers, René Sanders en Frank Junier lieten enkele staaltjes van ‘hogeschoolbiljart’ zien. Ook Maarten Verhagen, Jan van Deursen Jack Donkers toonden dat zij zeker tot de kanshebbers voor de uiteindelijk fel begeerde titels behoorden.

Maar helaas…, de dreiging van het oprukkende coronavirus gooide roet in het eten. Met nog twee dagen voor de boeg besloot het bestuur vrijdag 13 maart dat het niet meer verantwoord was om de finales te laten spelen. Op zaterdag trekken de finales, gevolgd door het Metafa-Happy-Hour, namelijk veel meer publiek dan in de voorrondes.