Een wirwar van naamborden
Een wirwar van naamborden Foto: MooiSonenBreugel

Verwarrende hoeveelheid borden bij Wolfswinkel

Sinds kort heeft begraafplaats en uitvaartcentrum Wolfswinkel een nieuwe straatnaam. De nieuwe straatnaam prijkt al op een bordje op de locatie Wolfswinkel. Echter het is weer een bordje erbij, in de wirwar van bordjes is het niet echt duidelijk waar je bent. Terwijl de intentie van de nieuwe straatnaam dit juist beoogde.

Het nieuwe straatnaambord is de uitwerking van een besluit uit oktober 2019 van de gemeente Son en Breugel. Dat er een nieuwe straatnaam moest komen voor begraafplaats en uitvaartcentrum Wolfswinkel. Het adres van begraafplaats en uitvaartcentrum Wolfswinkel, Planetenlaan 1b, zorgde al jaren voor verwarring.

De straatnaam bleek lastig voor navigatiesystemen, waardoor al jaren regelmatig bezoekers voor de begraafplaats op het adres Planetenlaan 1 terecht kwamen. Daarbij gaat het om een privéterrein met woning.

Om hieraan een einde te maken werd dus besloten om de begraafplaatsen uitvaartcentrum een nieuwe straatnaam te geven. De straatnaam werd Noorderlicht en moet Planetenlaan 1b vervangen.