Rik op de drums
Rik op de drums Foto: Ingezonden

Key4Music Corona TV online muzieklessen

Hoe gaat Key4Music om met de maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus? Judith van Dun vertelt wat zij doet om de klanten te bereiken en hoe zij een positieve draai heeft gegeven aan haar onderneming in deze bijzondere moeilijke tijd.

En toen was daar het coronavirus..., de hele wereld opeens van slag en in veel landen een volledige lockdown. Het leven gaat gewoon door, alleen anders. We willen wel sociaal contact en onszelf blijven ontwikkelen, verwonderen en hebben inspiratie nodig. En vooral wat positieve flow.

Als creatieve en ondernemende muziekschool zijn we op zondag 15 maart per direct met het team online bij elkaar gekomen en hebben we prachtige lessen uitgerold voor al onze leerlingen. Docenten maken iedere dag nieuwe videofilmpjes en plaatsen deze op het Key4Music Music School YouTubekanaal. Ze hebben tevens realtime skypemomenten met hun leerlingen of hebben contact via facetime.

Ouders en leerlingen krijgen per mail het bijbehorende instructiemateriaal en gedurende de week kun je van je oefenmoment een video maken en appen naar de docent. Daarop krijg je steeds feedback van je docent. Dit blijkt zo goed aan te slaan dat leerlingen nog nooit zo veel geoefend hebben. Ze kunnen nu immers hun video en docent zo vaak bekijken als ze willen en niet maar een keer per week een half uur.

De reacties zijn overweldigend, lief, positief en vooral dankbaar dat we als Key4Music dit op deze manier aanbieden en het zo snel hebben opgepakt. We zijn met het hele team superblij dat ook ouders meehelpen. Vooral bij de allerjongste leerlingen die natuurlijk hier en daar wat extra hulp nodig hebben.

Omdat we als team nu toch druk online in de weer zijn willen we iedereen die nieuwsgierig is mee laten genieten van deze lessen. Like de Facebook- en Instagrampagina van Key4Music en je ziet meerdere keren per dag alle updates van songs van bijvoorbeeld piano, drums, gitaar, basgitaar, zang, saxofoon en kindermuziekles.