De trainers bij HV Apollo Wim Pluym en Frank Kolen
De trainers bij HV Apollo Wim Pluym en Frank Kolen Foto: ©FotoReza

Geen trainingen, toch conditie opbouwen

Het coronavirus houdt iedereen in zijn greep. Scholen zijn dicht, de leerlingen krijgen thuis digitaal les. Sportverenigingen zijn gesloten, maar hoe houden de sporters hun conditie op peil? Een vraag die voorgelegd werd aan Frank Valkenburg, bestuurslid van HV Apollo.

Redacteur: Emmy Grit

“Ja, het coronavirus houdt, net als heel de wereld, ook Apollo in zijn greep. Alle wedstrijden en trainingen zijn afgelast/uitgesteld, waaronder de kwartfinale”, vertelt Frank. De laatste paar weken zat Heren 1 in een lekkere ‘flow’. De achtste finales werden gewonnen en ze stonden aan de vooravond van de kwartfinales. Tevens heeft dit team van de coaches Frank Kolen en Wim Pluym de koppositie in de competitie gepakt.

Conditie op peil houden
Frank: “Helaas is het afwachten of en wanneer dit allemaal weer voortgang krijgt. Aangezien er geen groepstrainingen zijn is het aan alle handballers en dus ook Heren 1 om voor zichzelf de conditie op peil te houden.” In een normale ‘corona-vrije tijd’ zouden de faciliteiten van hoofdsponsor SonSport goed van pas komen bij de sporters. Ook SonSport is gesloten tot tenminste 6 april. De sporters moeten thuis goed voor zichzelf zorgen.

Jubileum
Op 18 april stond de grote feestdag in het kader van vijftig jaar HV Apollo op het programma. Frank: “De jubileumcommissie heeft in overleg met het bestuur besloten het feest uit te stellen. Er wordt later in het jaar een nieuw moment gekozen. De overige activiteiten staan voor wat later in het jaar gepland, al zouden de bekerfinales die Apollo organiseert, al wel half mei zijn. Het is lastig om een datum te prikken, aangezien er geen duidelijkheid is over een einde aan deze vervelende situatie. Uiteraard vinden wij dit erg jammer, maar we hebben begrip en respect voor de beslissingen die genomen worden.”