De eendjes worden pas op Koningsdag 2021 losgelaten (archieffoto)
De eendjes worden pas op Koningsdag 2021 losgelaten (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Lucky Duck Race 2020 verplaats naar Koningsdag 2021

Het kabinet heeft de coronamaatregelen flink aangescherpt en tot 1 juni alle bijeenkomsten en evenementen in Nederland verboden. Als gevolg daarvan gaat ook de Lucky Duck Race 2020 niet door, die op maandag 27 april gehouden zou worden. De Lions Club Son en Breugel heeft besloten om de editie van dit jaar te verplaatsen naar Koningsdag 2021.

De voorbereidingen waren inmiddels in volle gang. Met succes werden de nodige XL-eenden verkocht en ook de verkoop van de vierduizend loten door de diverse lokale clubs en verenigingen liep voortvarend; tot enkele weken geleden. Alles stagneerde omdat, op basis van landelijke richtlijnen, diverse activiteiten en evenementen voor meer dan honderd personen niet meer mochten plaatsvinden. Zo werden diverse(sport) verenigingen gesloten. Ook het bezoek aan familieleden en kennissen kwam op een laag pitje te staan. Er moest immers afstand tot elkaar worden gehouden.

Wat betekent dit?
De loten die inmiddels verkocht zijn, blijven geldig voor de Lucky Duck Race 2021 en daarmee blijft de kans bestaan op een fraaie prijs. De resterende loten kunnen later dit jaar nog gekocht worden bij de deelnemende clubs, stichtingen en organisaties. De organisatie hoopt dat de door sponsoren (waaronder kopers XL-eenden) toegezegde ondersteuning van de Lucky Duck Race en daarmee vooral de clubs/verenigingen en goede doelen wordt gehandhaafd. De verkochte XL- eenden blijven bij de betreffende ondernemers.

Voor eventuele vragen of opmerkingen is de organisatie bereikbaar op 06-55700424 of 06-41901060. Ook is alle informatie te vinden op www.luckyduckrace.nl.