Het nieuwbouw plan met zichtbaar de nieuwe straat
Het nieuwbouw plan met zichtbaar de nieuwe straat Foto: Ingezonden

De Linge nieuwe straatnaam in nieuwbouwproject

Tussen de IJssellaan en de Afrikalaan in Son en Breugel zijn de grondwerkzaamheden al gestart voor het bouwen van 28 woningen. Het gaat hierbij om woningen die bestemd zijn voor starters, gezinnen en senioren. Er worden zowel tussenwoningen, geschakelde woningen en (semi)patiowoningen gebouwd.

Redacteur: Adrie Neervoort

De woningen komen in een parkachtig bos waarbij landschap en wonen zoveel mogelijk in elkaar overlopen. Er staan niet veel bomen meer overeind, maar de ontwikkelaar spreekt nog steeds van een plan met een groen karakter. Dit zal mede bereikt worden door het planten van bomen die een hoge sierwaarde hebben, zoals bloesem, vruchten of een sierlijke herfstkleur. Ook komen er in de wijk zogenaamde wadi’s voor het opvangen van regenwater.

In het project komt ook een nieuwe, nog aan te leggen, straat. Het college heeft deze straat een naam geven: De Linge. Dit is een rivier in Nederland en net als de andere straten in de omgeving die ook allemaal naar rivieren zijn genoemd.

De Linge is met zijn 108 kilometer de langste rivier van Nederland. De Linge stroomt tussen Doornenburg en Gorinchem door een landschap dat afgewisseld wordt door boomgaarden, weilanden en vochtige akkers.