Tegoedbonnen actie opsteker voor deelnemende ondernemers

De afgelopen drie weken was het bestuur van de OVSB zeer druk in de weer met de coronacrisis. In deze bizarre tijden zag het bestuur het als een soort morele verplichting om haar ondernemers te steunen. Uit verschillende overleggen kwam als resultaat de tegoedbonnenactie naar voren.

Consumenten konden met besteding van 25 euro een tegoedbon aanschaffen van 50 euro bij deelnemende winkels en horecagelegenheden. De OVSB legde 15 euro bij zodat de ondernemer zelf 40 euro ontving en de consument dus slechts 25 euro betaalde. De actie liep goed en de reacties waren vrijwel allemaal positief. Een goede opsteker voor zowel het bestuur als de ondernemende leden.

In totaal verkochten de deelnemende ondernemers samen 1502 bonnen. Sommige ondernemers verkochten meer dan 100 bonnen. In een week waar de omzet normaliter vrijwel nihil was geweest, was die voor deze ondernemers gelukkig toch nog aanzienlijk. ‘”at kostte de OVSB wel wat financiële middelen, maar gelukkig was er voldoende reserve”, zegt voorzitter Luc Ross. “Ik ben vooral blij om te zien dat de consument de lokale ondernemer ook echt wilde steunen. Ik hoorde in mijn omgeving ook vaak dat de korting natuurlijk heel mooi was, maar dat consumenten vooral bonnen wilden aanschaffen, zodat zij de ondernemer in deze tijd toch wat konden steunen”, vervolgt Luc. “Dat is natuurlijk wel waar het om gaat. We hebben elkaar nodig.”

Dank je wel
De OVSB wil dan ook via deze weg alle consumenten bedanken voor hun bijdrage. Zonder hun bereidheid om te kopen, hadden ze nooit dit succes kunnen bereiken. Bij deze: bedankt!

Dienstverlener
Dat de actie een succes was, kan dus wel gezegd worden. Dat neemt niet weg dat aan de actie niet elke ondernemer die lid is van de OVSB deelnam of kon nemen. Dat was soms een keuze van een ondernemer zelf, maar soms ook vanwege de inhoud van de actie. “Een dienstverlener kan moeilijker of soms helemaal niet meedoen met deze actie, simpelweg omdat deze zich daarvoor niet leent”, geeft Luc aan. “We zijn daarom met het bestuur nu weer in overleg of er toch ook mogelijkheden zijn om de dienstverlener die het nu zwaar heeft te helpen. Dat vinden wij lastiger, maar we doen bij deze ook een oproep aan onze leden om aan te geven als zij mogelijkheden zien om hen daarin wat bij te staan.”

Nieuwe doelgroep
Naast de tegoedbonnenactie heeft de OVSB het ook al mogelijk gemaakt dat in DeMooiSonenBreugelKrant reclame-uitingen door ondernemers konden worden gedaan. Daarvoor meldden zich ook velen aan en ook dat was dus een goed steuntje in de rug. “We zijn blij dat we zo’n actieve rol hebben kunnen spelen, maar nu moeten we ons weer richten op een nieuwe doelgroep ondernemers die het ook zwaar heeft. Het werk is dus nog lang niet klaar”, besluit de voorzitter.