Piet volgt op dit moment zijn basles onilne thuis
Piet volgt op dit moment zijn basles onilne thuis Foto: Ingezonden

Online muzieklessen, staan we samen sterk

De docenten van Key4Music hebben op 16 maart direct het online muziekonderwijs opgepakt in deze verplichte corona lockdown. Samen met de leerling en de ouders is per thuissituatie bekeken wat het beste werkte.

Bij de meeste gezinnen zijn de diverse aangereikte mogelijkheden meteen goed opgepakt, bij een ander moest er soms een instrument verhuisd worden om toch even een privé plek voor de skype sessie te kunnen hebben. Of moesten de ouders binnen het gezin een structuur vormgeven voor én het schoolthuiswerk van hun kind én van hun eigen thuiswerksituatie.

Judith van Dun van Key4Music vertelt: “Nu we vier weken verder zijn kunnen we vol trots en respect laten weten dat de missie is geslaagd. Er zijn intensere contacten ontstaan tussen de ouder en de docent, maar ook tussen ouder en kind. Leerlingen maken gebruik van de flexibiliteit van de docent die nu een hele week beschikbaar is voor feedback, in plaats van het wekelijkse half uurtje.” Er wordt volop enthousiast geoefend. Zeker ook omdat de agenda’s veel minder gevuld zijn binnen de gezinnen. Evenals de agenda’s van de docenten omdat al hun optredens zijn afgezegd.

“Fantastisch om te merken dat ook de volwassen leerlingen alle techniek, die erbij komt kijken om de online lessen te kunnen volgen, onder de knie hebben gekregen. Kortom, samen staan we sterk!”, aldus Judith.