Afbeelding
Foto: Ingezonden

Hartjes onder de riem voor gildebroeders en -zusters

De gildebroeders en –zusters van de gilden in Kring Kempenland krijgen binnenkort allemaal een rood hartje om hen ‘een hart onder de riem te steken’. Het hartje is een symbool voor de onderlinge verbondenheid en de strijd tegen het coronavirus. Het is een initiatief van drie jonge vendeliers uit het oosten van het land.

Dit initiatief is van harte omarmd door het bestuur van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland. Voorzitter Roeland van Hooff: “In deze bijzondere tijd waarin we elkaar niet of nauwelijks zien en er in gildeverband geen bijeenkomsten, wedstrijden of gildedagen kunnen worden gehouden, is dit onze manier om onze betrokkenheid met elkaar te laten zien. Ik ben er best wel trots op dat er –met in achtneming van alle voorschriften - toch manieren zijn gevonden om die speciale verbondenheid met elkaar tot uitdrukking te brengen. Ik denk hierbij aan de vendelhuldes die zijn gebracht bij verzorgingshuizen en de stijlvolle manier waarop met veel respect en waardigheid een laatste groet kon worden gebracht aan een overleden gildebroeder. Het laat zó mooi zien dat broederschap bij een gilde iets héél anders is dan het lidmaatschap van een willekeurige andere vereniging. Gildebroeders staan voor elkaar klaar als dat nodig is en proberen steeds een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, juist nu.”

Door het Kringsecretariaat zijn zo’n 1.950 rode hartjes met een begeleidende brief van de Kringvoorzitter ingepakt in enveloppen en naar alle besturen van de gilden van Kring Kempenland gestuurd. Zij zullen deze op hun beurt bezorgen bij hun gildebroeders en –zusters.